Verificarea vârstei pentru accesarea conținutului online? Iată ce se întâmplă în Marea Britanie!

Ultima actualizare:

Regatul Unit va încerca să introducă verificarea obligatorie a vârstei pentru a accesa conținutul online destinat adulților.

Internetul ar putea fi mult mai controlat, iar copiii ar putea avea restricții
Internetul ar putea fi mult mai controlat, iar copiii ar putea avea restricții

Marea Britanie și-a anunțat planurile de a revigora schema care a fost considerată nefuncționabilă în 2015. Chris Philp MP, subsecretar de stat pentru tehnologie și economie digitală, a anunțat că planul, în cea mai mare parte neschimbat, va fi introdus ca parte a viitorului proiect de lege privind siguranța online a utilizatorilor și, mai ales, a copiilor.

Verificarea obligatorie a vârstei este în lucru încă de când partidul conservator a inclus-o în manifestul său din anul 2015. De atunci, a încercat să pună în funcțiune acestă metodă, aprobând legile de abilitare în 2017 și stabilind o serie de termene limită pentru implementarea sistemului. 

Verificarea vârstei pentru accesarea conținutului online, o posibilă realitate în Regatul Unit

În aprilie 2019, autoritățile de reglementare au spus că schema va începe să funcționeze în iulie, dar secretarul de cultură de atunci a renunțat la mijlocul lunii iunie. La vremea respectivă, planul avea în vedere înlocuirea planului cu un set mai larg de reguli

Chiar și așa, proiectul de lege va rămâne plin de probleme care au făcut sistemul nefuncțional încă de atunci, când a fost introdus inițial, arată Engadget. Anterior, Marea Britanie a intenționat să predea funcționarea sistemului către BBFC, o comisie de cenzură a filmelor condusă de industria filmului, chiar dacă acest proiect era mult mai bine realizat de un operator dedicat.

De asemenea, proiectul a ignorat țipetele militanților pentru confidențialitate, care au spus că bazele de date care conțin numele persoanelor care s-au înscris pentru verificarea vârstei sunt o țintă pentru toți hackerii din lume. Fondatorul unui celebru site dedicat conținutului pentru adulți a subliniat că nu e necesar ca o companie să dețină un portal destinat conținutului pentru adulți și o altă platformă destinată verificării vârstei, existând o frică a acestuia asupra unui posibil monopol asupra acestui tip de industrie.

Totuși, aceste modificări realizate în Marea Britanie ar trebui să atragă un semn de alarmă utilizatorilor, mai ales în contextul în care mai multe platforme dedicate socializării virtuale sunt supuse mai multor controale ale comisiilor specializate privind informațiile cu caracter personal. Printre cele mai mari companii care se folosește în mod abuziv de informațiile cu caracter personal se numără și Facebook, fiind amendat în repetate rânduri pentru încălcarea unor legi privind distribuirea de astfel de informații sensibile. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net