Ultima fiţă de «caviar»: ouăle de melc - VIDEO
Un fost inginer agricol din Franţa a dat lovitura după ce a readus la modă unul dintre cele mai scumpe delicatese: ouăle de melc.
Apărute, iniţial în Franţa anilor '80, ouăle de melc nu au încântat papilele gustative ale prea multor francezi.
Vezi aici cum se produce această delicatesă
Însă de câţiva ani, Dominique Pierru a reînviat şi îmbunătăţit tradiţia "caviarului d'escargot" (caviar de melc).
"Am gustat mai demult din vechea versiune a «caviarului de melc» însă nu era ceva impresionant", mărturiseşte Laurent Couegnas, directorul unui restaurant parizian unde se poate servi inedita delicatesă.
"Când mi-a dat Dominique să gust din produsul pe care-l dezvoltă, era cu totul altceva, faţă de ceea ce bănuiam, cu gust fin, foarte interesant, puţin sărat", continuă acesta.
La ferma sa din Soissons (la 60 de km de Paris) Dominique Pierru creşte mii de melci, pentru producţia de ouă. Un melc depune aproximativ 4 grame de ouă pe an, industria nefiind una atât de sofisticată pe cât este de migăloasă. Ouăle trebuie colectate apoi se sortează şi se spală manual după care se amestecă cu sare şi rozmarin pentru gust şi conservare. Chiar şi ambalarea în cutiuţe de 120 de grame se face tot manual, iar preţul acesteia este de aproximativ 200 de euro.
"Faţă de caviarul clasic, diferenţa este evidentă. În primul rând ouăle de melc au un aspect mult mai plăcut, seamănă cu perlele. Apoi, caviarul de sturion are un gust pronunţat, pe când cel de melc e mult mai delicat", conchide Laurent Couegnas.