„Este incomparabil”. Ce spune o americancă stabilită în România despre diferențele dintre țara noastră și SUA

18 septembrie 2024 8:27   Actualitate
Ultima actualizare:

În urmă cu ceva timp, o femeie din SUA s decis să se mute împreună cu soțul ei în România, unde au luat totul de la zero. Într-un videoclip care a devenit viral pe platforma de socializare TikTok, americanca a vorbit despre avantajele și dezavantajele de a locui în țara noastră și în America.

Sam, o femeie din America a vorbit într-un filmuleț care a devenit viral pe Tiktok despre diferențele dintre România și SUA. Care sunt avantajele și dezavantajele de a locui în țara noastră și cea de peste Ocean?

Locuiesc în prezent în România cu soțul meu român-american și iată avantajele și dezavantajele de a locui aici în comparație cu Statele Unite ale Americii. Primul lucru care îmi vine în minte, știu că poate părea o prostie, dar este distanța. În America durează aproximativ șase ore pentru a zbura între New York și California și există patru fusuri orare diferite în Statele Unite continentale. Cred că aproximativ 40% dintre americani au pașaport și au călătorit în străinătate, aici în România, o țară semnificativ mai mică, Uniunea Europeana, Schengen, mult mai ușor experimentați alte culturi”, a spus femeia, într-un videoclip publicat pe TikTok.

De asemenea, femeia a mai rămas impresionată de români, în special de faptul că aceștia știu mai multe limbi străine față de majoritatea americanilor, care știu doar engleză. În plus, în ceea ce privește educația, în America universitățile sunt foarte scumpe.

„Cred că este absolut incredibil”

„În Statele Unite, majoritatea oamenilor care vorbesc engleză, vorbesc doar engleză. Oamenii care vorbesc o a doua limba străină, deseori tind să fie copiii imigranților. Suntem aici în România, iar oamenii vorbesc română, engleză, unii franceză sau germană, italiană, spaniolă. Cred că acest lucru este fantastic.

Un lucru imens este și siguranța în Statele Unite pentru că avem al doilea amendament, există legi foarte liberale în anumite state și avem atacuri cu arme în școli și în alte locuri mult prea frecvent. Aici în România, nu există. Este incredibil, mă simt foarte în siguranță în mulțimi și în public.

În Statele Unite în ceea ce privește mâncarea, poate fi dificil să găsești ceva sănătos, alimente proaspete. Există lucruri care se numesc deșeuri alimentare și când găsești mâncare proaspătă este destul de scumpă. De asemenea, nu avem copaci fructiferi pe străzi. Pe de altă parte, aici în România, pot lua un măr sau o pară sau o smochină dintr-un copac de pe strada. Și cred că este absolut incredibil.

În ceea ce privește educația, în Statele Unite avem niște colegii si universități excelente, dar plătim foarte mult pentru ele. Statele Unite au o criză a datoriilor studenților de aproximativ 1,6 trilioane de dolari. Aici în România, o țară mult mai mică cu mult mai puține opțiuni, studenții aleg sa meargă pentru studii in străinătate, dar costul este incomparabil”, a mai adăugat femeia.

Mai multe