A luat permisul de conducere după 959 de încercări! Ce sumă uriașă a cheltuit pe școala de șoferi

27 martie 2023 11:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

La 69 de ani, Cha Sa-soon din Coreea de Sud a reușit în sfârșit să își ia permisul de conducere. Te-ai gândi că nu este ceva neobișnuit, mulți capătă permisul la o vârstă mai înaintată, dar Cha Sa-soon a reușit după ce a încercat de 960 de ori și a cheltuit o sumă mare de bani.

Timp de trei ani, a dat testul scris în fiecare zi

În aprilie 2005, Cha Sa-soon din Coreea de Sud a dat pentru prima dată testul scris pentru a dobândi permisul de conducere. Din păcate, l-a picat. Dar asta nu a descurajat-o și a încercat din nou. Așa, femeia a acumulat un total de 780 de încercări – dându-l din nou în fiecare zi, cinci zile pe săptămână, timp de trei ani.

Ulterior, înainte de a reuși în sfârșit să ajungă la traseu, ea a continuat să dea testul doar de două ori pe săptămână până când a trecut în cele din urmă proba scrisă. Ajunsă la traseu, nici aici Cha Sa-soon nu s-a putut bucura din prima. A fost nevoie de 10 încercări pentru ca ea să se vadă în final cu permisul de conducere în posesia.

Iar până la acest succes, sud-coreeana a trecut, în total, prin  960 de examene. Și nu doar că nu s-a dat bătută în tot acest timp - deoarece avea nevoie de el pentru afacerea ei de vânzare de legume – dar a cheltuit și ceva bănuți pe școala de șoferi - 12.500 de euro.

„Când a obținut în sfârșit permisul, am ieșit cu toții să o aplaudăm și am îmbrățișat-o, oferindu-i flori. Am simțit ca și cum o povară uriașă a căzut de pe spatele nostru. Nu avusesem curajul să-i spunem să renunțe, pentru că ea continua să încerce”, a declarat instructorul ei de conducere, care s-a simțit ușurat când în final Cha Sa-soon a reușit, potrivit tabloidului britanic Mirror.

La final, s-a ales cu o mașină de 13.000 de euro

După mai multe încercări de a susține testul, femeia a devenit o celebritate națională și a apărut și într-o reclamă Hyundai. Iar un producător auto chiar i-a oferit un vehicul nou în valoare de aproape 13.000 de euro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Mai multe