Atenție! Va fi mult mai greu să-ți iei înapoi permisul de conducere. Reguli mult mai dure.

Ultima actualizare:

Senatul României a votat un proiect de lege prin care se înăspresc regulile pentru redobândirea permisului de conducere. Aceste modificări au fost propuse de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

România, locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale. Foto: arhiva
România, locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale. Foto: arhiva

Așadar, iată cum se dorește a fi modificat Codul Rutier. În primul rând, perioada de redobândire a permisului de conducere a crescut la cinci ani pentru persoanele acuzate de ucidere din culpă, pe fondul consumului de alcool sau de droguri.

Această reglementare se va aplica și persoanelor care au suferit o condamnare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără a avea permis.

„A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele. Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de cinci ani după executarea pedepsei. Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul Penal pentru măsuri complementare”, a scris Cazanciuc pe pagina personală de Facebook.

România, locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale

Cazanciuc spune că astfel încearcă să completeze proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de ”Legea Anastasia”. Acesta provine de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept.

Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum”, a adăugat senatorul PSD.

România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021, conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană.

Astfel, datele preliminare ale statisticii arată că rata deceselor cauzate de accidente rutiere înregistrată în România anul trecut este de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net