A sărit cu parașuta când a împlinit 102 ani: „Trebuie să faci mereu ceva nou!”

26 august 2024 13:32   Fapt divers

Manette Baillie, din Benhall Green, Suffolk, a sărit cu parașuta duminică, în Beccles, pentru a-și marca ziua de naștere. Ea a făcut asta și pentru a strânge bani pentru trei organizații caritabile, pe care le-a descris drept „foarte dragi inimii mele”.

Manette Baillie a fost căsătorită cu un parașutist

Baillie, care a servit în Serviciul Naval Regal al Femeilor (Wrens) în Egipt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a spus înainte de salt că nu i-a fost frică. „Trebuie să cauți să faci mereu ceva nou. Am fost cândva căsătorită cu un parașutist, dar eu nu am încercat până acum să sar cu parașuta”, a declarat Manette, care a devenit cea mai bătrână femeie din Marea Britanie care a sărit cu parașuta, potrivit publicației The Guardian.

Baillie a strâns peste 50.000 de dolari pentru Ambulanța Aeriană East Anglia, Asociația pentru boli neuronale și Clubul local al foștilor militari din Benhall și Sternfield.

A fost susținută de prieteni și vecini

Ea a fost susținută duminică dimineață de o mulțime mare de spectatori, inclusiv membri ai comunității ei locale, care s-au deplasat pe aerodrom pentru a o încuraja.

Baillie locuiește în Benhall Green din 1961. Imediat după salt, ea a declarat pentru Sky News că: „Atunci când ușa s-a deschis, m-am gândit că nu mai pot face sau spune nimic. Tot ce am avut de făcut a fost să sar! Ei bine, presupun că am sărit. Îmi amintesc că mi-au ieșit picioarele și am închis ochii. Am căzut cu o viteză foarte mare

Lui Manette Baillie i-a venit ideea de a face parașutism după ce a auzit despre tatăl unui prieten, în vârstă de 85 de ani, care făcuse un salt cu parașuta – care și-a dorit să mai facă altul, imediat ce a aterizat. „Dacă un bărbat de 85 de ani poate face asta, pot și eu”, a mai spus femeia.

Mai multe