Adevărul despre catacombele secrete de sub Casa Poporului. Câte etaje subterane sunt, de fapt și unde duc acestea

24 aprilie 2024 17:21   Fapt divers

Mare parte dintre turiștii care vizitează principalele atracții ale României se opresc în fața Casei Poporului. Totuși, din ce în ce mai multe persoane devin curioase să afle secretele pe care le ascunde fosta Casă a Republicii. Ce informații se cunosc până acum despre catacombele secrete. 

Content image

Dintre toate informațiile legate de Casa Poporului, principala se referă la ceea ce se găsește în subteranul acesteia. Clădirea are o înălțime de 86 de metri și nu mai puțin de șase etaje subterane. De asemenea, Casa Poporului este considerată a doua clădire ca mărime după Pentagon și, în subteran, se află și adăpost antiaerian.

Cele 6 etaje subterane ale Casei Poporului 

În cadrul ultimului etaj se află două adăposturi antiatomice. Se spune că în acestea s-ar fi adăpostit Nicolae și Elena Ceaușescu, dar și membrii familiei, în cazul unui război. 

Conform informațiilor puse la dispoziție de Libertatea.ro, Nicolae Ceaușescu a proiectat buncărul antiatomic. Acesta are pereți din beton cu grosimea de 1,5 metri, care sunt înveliți cu o placă de eclatare împotriva radiațiilor. 

Buncărul este alcătuit dintr-o sală principală și câteva apartamente destinate Ceaușeștilor și apropiaților acestora. De asemenea, adăpostul ar fi fost gândit ca un punct de comandă în care familia fostului dictator ar fi putut comunica telefonic cu principalele instituţii ale statului și cu toate unitățile militare din România pe timp de război.

În jurul Casei Poporului roiesc destul de multe povești. Una dintre ele este referitoare la o rețea impresionantă de tuneluri, 20 la număr, care ar exista și care fac legătura cu principalele puncte strategice din București.

Despre acestea se mai spune că ar fi fost create special pentru ca mașinile electrice să poată circula prin ele. Se crede că tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici ar pleca alte două tuneluri, unul spre clădirea fostului Comitet Central și altul către actualul Minister al Apărării.

O altă informație interesantă are legătură cu o posibilă stație de metrou care ar fi avut stația de plecare de undeva de sub Casa Poporului. Anumite voci susțineau că această linie de metrou era personală a familiei Ceaușescu pentru a se salva de eventuale atacuri.

Mai multe