Misterele Casei Poporului. Câte clădiri s-au demolat, în realitate, pentru a se putea construi
Astăzi, este una dintre cele mai reprezentative clădiri ale țării noastre, iar atunci când spunem „România”, oameni de-a lungul întregului glob se vor gândi la acest loc din Capitală. Cu toate acestea, lucrurile nu au stat întotdeauna așa, iar mii de clădiri au fost sacrificate pentru ridicarea Casei Poporului.
În ziua de astăzi, acest loc a devenit unul dintre cele mai importante clădiri ale țării noastre, atât pe plan politic, cât și datorită numărului de turiști pe care îi atrage. Atunci când spunem „România”, oameni de-a lungul întregului glob se vor gândi la acest loc impresionant din Capitală. Cu toate acestea, lucrurile nu au stat întotdeauna așa, iar mii de clădiri au fost sacrificate pentru ridicarea Casei Poporului.
Pentru a face o scurtă recapitulare în privința istoricului acestei clădiri, trebuie menționat că lucrările la Casa Poporului au început târziu, în anii 1980, iar Nicolae Ceaușescu nu a mai apucat să vadă construcția terminată. Ea a fost dată în folosință tocmai în anul 1997, la aproximativ 8 ani după moartea liderului comunist, potrivit celor de la shtiu.ro. Iar un lucru pe care nu mulți români îl știu este că zeci de mii de clădiri au fost demolate, pentru a face loc Casei Poporului.
Câte clădiri s-au demolat, în realitate, pentru a se putea construi
Mai precis, se pare că ar fi vorba despre aproximativ 10.000 de case au fost demolate de pe o suprafaţă de 330.000 de metri pătraţi, iar 40.000 de persoane au fost evacuate odată cu începerea construcţiei Casei Poporului, în 1983, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Printre acestea se numărau și biserici, instituții de stat, cât și alte clădiri cu valoarea istorică, care făceau parte din faimosul cartier Uranus. Undeva în jur de 57.000 de familii au fost relocate din acest loc.
Potrivit istoricilor, cartierul Uranus avea străzi mici, în cea mai mare parte construite în pantă, pavate cu piatră cubică. În zonă erau diferite case boierești, cât și 3 biserici, care au fost demolate. Acestea sunt Alba-Postăvari, Spirea Veche, cât şi Izvorul Tămăduirii. Alte 2 biserici au fost mutate din zonă.