Povestea tragică a Titei Cristescu, prima Miss din România. A fost otrăvită chiar în ziua de Crăciun, la 27 de ani

Era cea mai frumoasă femeie din România, iar acest lucru i-a adus și primul titlu de Miss România din țara noastră, în anul 1929. Cu toate acestea, Tita Cristescu a avut parte de un final tragic, fiind otrăvită chiar în Ajunul Crăciunului!

Tita Cristescu a fost ucisă la doar 27 de ani / foto: captură video
Tita Cristescu a fost ucisă la doar 27 de ani / foto: captură video

Tita Cristescu era fiica liderului comunist Gheorghe Cristescu, iar în perioada interbelică era considerată a fi cea mai frumoasă femeie din țara noastră. De altfel, acest lucru i-a și adus primul titlu de Miss România din istoria țării, tocmai în anul 1929. Dar lucrurile au luat repede o întorsătură tragică, în viața Titei Cristescu. Doar 6 ani mai târziu, în 1935, ea a fot otrăvită și ucisă, chiar în Ajunul Crăciunului.

La vremea respectivă, moartea primei Miss România ar fi fost cel mai mediatizat scandal al vremii. Tânăra a murit la o vârstă fragedă, de numai 27 de ani, iar publicul a dorit să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu ea. Tita Cristescu a fost găsită moartă chiar în ziua de Crăciun, otrăvită cu cianură. Imediat, tatăl ei a alertat autoritățile și l-a acuzat de moartea fiicei sale pe Liviu Ciulei,  un antreprenor bogat, dar și amantul tinerei, de mai mulți ani.

Prima Miss România a fost otrăvită la 27 de ani

În urma ei a rămas o avere impresionantă pentru acea vreme, cuprinsă între 3 și 5 milioane de lei. De asemenea, Tita Cristescu deținea multe blănuri, cât și un apartament într-o zonă centrală a Capitalei. Vreme de decenii, moartea ei a rămas un mister, iar autoritățile nu au reușit nicioată să afle cine a otrăvit-o pe fată.

Însă, totul avea să devină clar la 30 de ani de la moartea ei! Se pare că, în cele din urmă, nu Liviu Ciulei a fost criminalul, ci Maria Suciu, o femeie care lucra pentru Tita! Deja bătrână și pe patul de moartea, ea a chemat un preot, căruia i-a povestit cum a ucis-o pe prima Miss România!

Se pare că i-a dăruit o cutie cu bomboane otrăvite cu cianură și potasiu, iar Tita Cristescu a mâncat din ele! Motivul pentru crimă era gelozia; Maria Suciu fiind geloasă pe faptul că Tita era atât de frumoasă și avea o viață luxuriantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net