Cât curent consumă de fapt Casa Poporului? Avertismentul lui Zoli Toth: „Trebuie să lăsăm Pământul să respire”

Zilele trecute, Zoli Toth, ambasador Earth Hour în România, și coordonator al ansamblului Young Beats – Cantus Mundi, a atras atenția mai multor realități din țară noastră. Totodată, fostul component al trupei Sistem susține că trebuie să lăsăm pământul să respire. 

Zoli Toth ex Sistem are noi proiecte
Zoli Toth ex Sistem are noi proiecte

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului. Vor susține concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza "Dăruiește naturii din energia ta!".

Zoli Toth, ambasador Earth Hour în România, și coordonator al ansamblului Young Beats – Cantus Mundi a fost invitatul lui Răzvan Petre în ediția specială a podcastului De10XRomânia, din 24 martie.

Programul Cantus Mundi este programul de integrare socială prin muzică care se desfășoară sub umbrela Corului Național de Cameră Madrigal "Marin Constantin". La nivel național, din acest program fac parte 60.000 de copii.

Zoli Toth si Razvan Petre la Romania Fm
Zoli Toth si Razvan Petre la Romania Fm

Zoli Toth a mai spus la De10XRomânia că, prin acest program, copiii care fac parte din aceste coruri primesc sprijin și îndrumare.

„Copiii fac parte din coruri, bănuiesc că undeva între 1.000 și 2.000 de coruri la nivel național. Aceste coruri se alcătuiesc, în primul rând la nivel local... care primesc partituri, cursuri gratuite din partea madrigaliștilor, foarte, foarte mult suport de la centru, de la ceea ce înseamnă sediul și echipa Cantus Mundi.

Zoli Toth este un instrumentist desavarsit
Zoli Toth este un instrumentist desavarsit

La a șaptea ediție Ora Pământului by Cantus Mundi, copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe și București: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. În București, Ora Pământului de Cantus Mundi va fi celebrată la Opera Comică pentru Copii.

„Corul, înainte de toate, te învață să muncești în echipă, să fii ascultat, să-l asculți pe ăla de lângă, să fii conștient că ai un conducător în fața ta care ia niște decizii pentru tine. Corul nu înseamnă doar să cânt. Corul înseamnă și multă disciplină, înseamnă și multă armonie, înseamnă și multe zâmbete, înseamnă să pleci într-un turneu, să știi cum să te comporți. E o educație continuă!", a precizat Zoli Toth.

„Casa Poporului consumă la fel de mult curent cât consumă orașul Târgoviște" Mesajul ar fi să lăsăm Pământul să respire", a mai spus la Emisiunea De10XRomânia care poate fi ascultată de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00 la Radio România Regional.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
nunta smiley si gina pistol jpg
Andreea Mantea David
9 acasa 7  1col cezara dafinescu jpeg
eva longoria facebook jpg
smiley gina pistol nunta 1 jpg
iubit deea maxer webp