EXCLUSIV Zoli Toth: "Eu sunt a treia generație de muzicieni în familie". Bunicii, părinții și copiii lui au legături cu muzica

Ultima actualizare:

    Zoli Toth și frumoasa lui familiefoto: arhivă personală
Zoli Toth și frumoasa lui familiefoto: arhivă personală

Pentru mulți e Zoli Toth de la Sistem. În CV-ul lui scrie însă muzician, antreprenor, activist ecologist, realizator de programe radio și profesor de percuție. Ne-am întâlnit cu artistul total întâmplător și l-am provocat la o discuție ad-hoc despre interesanta lui familie.

Puțini știu că înainte de Sistem, Zoli Toth (44 de ami) era la Academia de muzică, la Cluj, și cânta într-un ansamblu de percuție asemănător cu ceea ce face el acum cu copiii. "Cu copiii de la <Young Beats>, ansamblu de percuție, am imprimat niște piese pe albume, le predau de 3 ani. Predau percuție, într-un program național care se numește Cantus mundi. Avem 45 de copii doar la percuție și avem rezultate cu ei. Eu mă ocup de 45 intens și foarte atent de 10", a povestit Zoli pentru Click!.


    Zoli Toth și fiicele lui, Timea și Patriciafoto: arhivă personală
Zoli Toth și fiicele lui, Timea și Patriciafoto: arhivă personală

Chiar dacă a fost mai discret cu aparițiile publice, profesional Zoli nu a stat o clipă. "Am cântat în proiectele compozitorului Adrian Enescu, am făcut cu el piesele de la Teatrul Bulandra, alături de Ducu Darie și Puiu Neculai. Au fost participările Enescu în 2011, 2013, 2015 (n.r. Festivalul Internațional George Enescu). Eu n-am stat nicio clipă de când am întrerupt legtura cu Sistem", ne-a spus Zoli.

Acum se ocupă de un proiect de muzică electronică. "Inițial a pornit ca un proiect one man show, în care combin sintetizatoare analogice, digitale. El, în felul lui, este un proiect unic, nu risc să zic unic în lume, pentru că nu se știe niciodată. Am lansat 10 piese ce se pot găsi pe CD sau vinil".

Toată familia lui are legătură cu muzica

Puțini știu că Zoli face parte dintr-o familie specială. "Eu sunt a treia generație de muzicieni în familie, părinții mei sunt muzicieni profesioniști, mama mea e dirijoare și profesoară de pian, tatăl meu este clarinetist și profesor de teoria muzicii, părinții tatălui meu au fost, de asemenea, muzicieni, fratele meu este contrabasist la Filarmonica din Macao. Copiii mei cântă la pian și la chitară, e o chestie de familie și mă bucur. Soția mea nu face muzică, dar ne susține. Este cea care păstrează echilibrul în familie. Ea are o ureche foarte critică și e bine, pentru că vine și-mi spune și uneori mă așează cu picioarele pe pământ. Dar știi cum e, visul artiștilor și al muzicienilor e mult mai puternic decât orice informație critică pe care o primești", a spus, în încheiere, Zoli.

Citește și:

Ce mândrie! Fiica lui Zoli Toth a luat aurul la gimnastică

Zoli Toth mănâncă sănătos, dar mai şi «păcătuieşte»

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net