Aici e „fortăreața plutitoare” a miliardarilor! Doar cei mai bogați din lume își permit o casă aici

24 septembrie 2024 13:44   Fapt divers

E clar că trăiesc într-o lume diferită de a noastră! Cei mai bogați oameni de pe planetă au propria lor insulă exclusivistă în SUA, Indian Creek Village. Aceștia beneficiază de sisteme de securitate comparabile cu cele militare, la vilele lor de lux.

Jeff Bezos are trei vile în Indian Creek Village

Printre bogătașii care stau în Indian Creek Village se numără și fiica lui Donald Trump, Ivanka Trump, cu soțul ei, Jared Kushner, fostul jucător de fotbal american Tom Brady, cântărețul spaniol Julio Iglesias, Norman Braman, magnat al industriei auto și investitorul Carl Icahn. Cel mai nou vecin al lor este Jeff Bezos, care a cumpărat acolo trei case – una de 79 de milioane de dolari, alta de 68 de milioane de dolari și ultima de 90 de milioane de dolari. În 2014, averea bogătașilor care locuiesc pe această insulă era estimată la 37 de miliarde de dolari, dar Bezos a adăugat 199 de miliarde.

Insula este protejată de un sistem radar revoluționar, proiectat în Israel, conform Business Insider. Acesta poate detecta orice se apropie la un kilometru de Indian Creek. Nimeni nu calcă pe fortăreața plutitoare din Miami fără permisiune din partea celor 89 de proprietari sau a unui membru al clubului de golf exclusivist de pe insulă, unde înscrierea costă 500.000 de dolari.

De altfel, 80% din insulă este ocupată de un teren de golf accesibil doar membrilor clubului. În urmă cu câteva decenii, deviza poliției care apăra insula privată era: „protejăm și servim cel mai exclusivist municipiu al Americii”.

19 polițiști asigură paza și ordinea pe insulă

Pe atunci, acolo erau doar 11 agenți, acum sunt 19. Asta înseamnă un polițist pentru aproximativ 5 locuitori. Pentru că bogătașii nu locuiesc permanent aici, având vile de lux prin toată lumea, uneori numărul de polițiști este mai mare decât cel al rezidenților pe care ar trebui să-i protejeze.

Până acum, polițiștii din Indian Creek nu s-au confruntat cu nici o infracțiune pe teritoriul insulei, așa că se ocupă mai mult cu înlăturarea curioșilor care se apropie prea mult. Indian Creek Village are un sistem de supraveghere cu 10 camere termale, 17 senzori radar montați în 9 locații de pe insulă, plus 30 de camere de supraveghere obișnuite. Investiția în acest proiect de securitate a costat aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

 „Cu cât devii mai bogat, cu atât mai mult îți dorești securitate perfectă. Iar asta produce o industrie care face o grămadă de bani de pe urma fricii oamenilor.”, a dezvăluit Setha Low, directorul unui centru de cercetare ce ține de City University of New York.

Când detectează un potențial pericol, sistemul îndreaptă automat o cameră termală în direcția sa. Polițiștii prezenți pe insulă folosesc și un sistem numit Octopus, pentru a monitoriza situația.

Ulterior, dacă este necesar, ei trimit și o barcă pentru a investiga problema. În 2019, agenții din Indian Creek Village au emis 211 citații de trafic și maritime, iar după instalarea noului sistem de supraveghere, numărul lor a ajuns la 1.600.

Mai multe