Alimentul pe care orice doamnă ar trebui să-l consume. Dr. Vlad Ciurea: „Este bun în prevenție sau în refacere”

30 ianuarie 2024 9:43   Fapt divers
Ultima actualizare:

Medicul neurochirurg renumit și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit recent un sfat important pentru femeile care au trecut de vârsta de 50 de ani, subliniind beneficiile unui aliment aparent modest, dar extrem de valoros. Ovăzul, o cereală integrală, este recomandat a fi inclus în alimentația zilnică, având numeroase avantaje pentru sănătatea femeilor.

Ovăzul, alimentul esențial pentru femeile de peste 50 de ani

Conform medicului Ciurea, introducerea ovăzului în dieta zilnică poate aduce numeroase beneficii organismului, mai ales în cazul femeilor cu vârsta peste 50 de ani. Această cereală integrală este recunoscută pentru proprietățile sale nutritive și contribuția la menținerea sănătății.

"Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere", a explicat medicul Vlad Ciurea referitor la beneficiile cerealelor integrale.

Ovăzul este cunoscut pentru conținutul său bogat de fibre solubile și proteine, furnizând energie și contribuind la menținerea senzației de sațietate. De asemenea, acest aliment este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, precum fier, magneziu și zinc.

Hidratarea, cheia sănătății creierului

În afara recomandării legate de ovăz, medicul Ciurea a subliniat, într-o postare pe Facebook, importanța hidratării adecvate. "În primul rând este important să ne hidratăm corespunzător", a menționat el.

Acest aspect este esențial, în special pentru persoanele mai în vârstă. Deshidratarea poate avea efecte nocive asupra creierului, contribuind la apariția unor probleme precum atrofia cerebrală. Medicul avertizează că persoanele în vârstă, care consumă puțină apă, pot prezenta semne de deshidratare la nivelul encefalului, evidențiate în investigații precum RMN-ul.

Ceaiul verde și rolul său în prevenirea Alzheimer-ului

Pe lângă recomandările privind ovăzul, medicul Ciurea a evidențiat și beneficiile ceaiului verde, menționând un profesor vestit din Hanovra care îl consumă în mod regulat. Despre ceaiul verde, doctorul Ciurea a adăugat că acesta poate fi un remediu natural în prevenirea Alzheimer-ului.

Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat <De unde, domnule profesor?> și mi-a spus <Nu de acum, eu sunt zoroastru> și îi spun <Ce, zoroastru?>. Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Mai multe