Arheologii de pe întreg globul au rămas uluiți. Au descoperit un obiect vechi de 3000 de ani
Un vârf de săgeată vechi de 3.000 de ani a uimit arheologii de pe întreg globul, după ce aceștia și-au dat seama din ce material rar era confecționat, de fapt, artefactul! Descoperit în Elveția, se pare că vârful de săgeată a fost făcut, potrivit specialiștilor, dintr-un metal care nu a provenit de pe planeta noastră.
O descoperire incredibilă a fost anunțată de către arheologii de la Muzeul de Istorie Naturală din Berna, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24. Potrivit acestora, ar fi vorba despre un vârf de săgeată descoperit cu destul de multă vreme în urmă, însă de abia acum s-a reușit să se determine, cu exactitate, cât de special este metalul din care a fost confecționat. Mai precis, micul artefact a fost găsit în secolul XIX, lângă satul elvețian Mörigen, iar arheologii spun că ar data din Epoca Bronzului.
Vârful de săgeată ar fi făcut din fier, un material extrem de rar în Europa acelor vremuri. În natură, ar fi existat doar o singură sursă de unde oamenii puteau face rost de fier pur: meteoriții căzuți pe Pământ! Cum în perioada 900-800 înainte de Hristos, adică segmentul de timp din care provine vârful de săgeată, utilizarea fierului era atât de rară, experții au dedus că singura modalitate pentru a oamenii să poată folosi acest metal era prin intermediul meteoriților veniți din spațiu!
Fierul ar proveni dintr-un meteorit
Iar descoperirea arheologilor nu se termină aici! Nu doar că fierul acesta ar proveni din spațiul cosmic, dar asteroidul al cărui metal a fost folosit s-a prăbușit la mii de kilometri depărtare de Elveția! Experții bănuiesc că ar fi vorba despre un meteorit care a căzut în Estonia, în anul 1.500 î. Hr.
Se pare că vârful de săgeată ar fi fost confecționat pe teritoriul Estoniei de astăzi, ajungând în Elveția prin marile rute comerciale ale acelei perioade, folosite de către negustorii de chihlimbar.