Băutura populară care poate dispărea complet din magazine! Schimbările climatice o vor transforma într-o amintire
Schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat, iar deja am intrat în faza în care viața de zi cu zi a cetățenilor de rând începe să fie afectată de acestea. Iar potrivit experților, cea mai recentă victimă a climei este una dintre cele mai populare băuturi din Europa. Este vorba despre vinul spumant prosecco, care poate dispărea odată că scăderea recoltelor de struguri.
În urmă cu ceva ani, schimbările climatice erau o chestiune discutată doar de către câțiva specialiști, în timp ce publicul larg credea că acest concept este complet imposibil. Din păcate, o mare parte din oamenii de pe glob încă cred asta, iar schimbările climatice deja au intrat în faza în care afectează serios viața de zi cu zi a cetățenilor de rând. De la canicula extremă, la topirea gheții și creșterea nivelului mărilor, problema este acum una greu de ignorat.
Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, schimbările climatice vor mai face o victimă, una atât de dragă multor oameni de pe glob. Este vorba despre vinul spumant prosecco, care poate dispărea odată cu scăderea recoltelor de struguri. Și alte vinuri sunt în pericol, cum ar fi Burgundia, Grand Cru, cât și Sauvignon. Datorită inundațiilor urmate de caniculă extremă în Italia, se estimează că recolta de struguri pentru vin deja va fi cu o cincime mai mică, din acest an.
Schimbările climatice pot duce la dispariția mai multor produse
Iar această problemă nu se rezumă doar la vinuri. Mult mai multe produse sunt în pericol de a deveni doar o amintire, din cauza schimbărilor climatice. De exemplu, este vorba despre culturile de orez din nordul Italiei, amenințate la fel de puternic precum strugurii. Măslinele, cât și uleiul de măsline din Spania poate dispărea, la fel precum orzul din Regatul Unit. Toate aceste produse au înregistrat scăderi enorme în ultimii ani, iar totul se datorează schimbărilor climatice.
Se pare că, în acest moment, există 66% ca temperatura medie de pe glob să crească cu 1,5 grade Celsius. Deși această cifră poate părea neglijabilă, dacă se ajunge la ea, deja 8% din terenul arabil de pe planetă va deveni inutilizabil.