Ce animal rar a găsit o femeie în punga de la supermarket: „N-am mai văzut niciodată așa ceva”

6 aprilie 2023 7:05   Fapt divers
Ultima actualizare:

O femeie a rămas șocată după ce a găsit o broască în punga cu banane cumpărată de la un supermarket, scriu cei de la Daily Mail.

Jan Giovinazzo, în vârstă de 71 de ani, din Epsom, a cumpărat o pungă cu babane pe care a plătit 1,20 lire sterline, așa cum obișnuiește să facă în fiecare săptămână. Dar când a vrut să mănânce o banană, a observat micul amfibian care se uita la ea.

Femia a pus broasca într-o cutie mică de plastic pe care a așezat-o deasupra caloriferului pentru a-i ține de cald acesteia, înainte de a suna la protecția animalelor.

Broasca a călătorit 5.150 de km până a ajuns în supermarket

Lidl, supermarketul de unde și-a făcut cumpărăturile Jan, aduce bananele din Coasta de Fildeș, care se află la 3.200 de mile (5.150 km) de magazin.

Jan a făcut un pic de cercetare și crede că este o broască Reed din țara vest-africană. Pensionara din Epsom a spus: „Am plecat de la ei acum. Verific mereu dacă nu sunt păianjeni ori de câte ori cumpăr banane. Mă îndreptam spre chiuvetă să decojesc o banană când am observat că este ceva pe ea. M-am uitat în jos și m-am gândit <Ce naiba este asta?>”, a povestit femeia.

Ce a făcut pensionara după ce și-a dat seama ce animal este pe banană

Jan și-a dat seama că este o broască abia când s-a uitat cu atenție. „Privind-o mai de aproape, mi-am dat seama că era o broască minusculă. Nu este chiar ceea ce mă așteptam. Trebuie să spun că a fost foarte drăguț. M-am uitat pe net și am descoperit că este o broaște Reed din Coasta de Fildeș", a adăugat pensionara.

Femeia a mai povestit că s-a gândit cum îi poate face cald broscuței ca să fie sigură că o să supraviețuiască peste noapte. „Așa că, după lunga ei călătorie, îi era somn. Următorul meu pas a fost să-i țin de cald. Am ținut-o lângă calorifer toată noaptea și a supraviețuit. Așa cum am spus, a fost drăguț, dar este de fapt ilegal să eliberezi o specie neindigenă în lumea exterioară”, a explicat aceasta.

În mod ironic, bananele Lidl conțin sigla Rainforest Alliance - care este o broască mică - pentru a dovedi că sunt cultivate în mod durabil.

Mai multe