Ce boli s-au înmulțit după doi ani de restricții și „stați acasă“. Raport alarmant prezentat de OMS

19 octombrie 2022 12:46   Fapt divers
Ultima actualizare:

Restricțiile din ultimii doi, dar și stilul de viață tot mai sedentar va duce la o explozie de îmbolnăviri grave, se arată într-un raport OMS. Un număr uriaș de persoane ar putea suferi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că milioane de oameni din lumea întreagă nu fac exerciţii fizice suficiente şi acest fenomen ar putea avea consecinţe devastatoare în anii următori, informează DPA.

Vezi și: Un cunoscut medic oferă 7 metode simple pentru o sănătate de fier! Cum se face detoxifierea ficatului?

În perioada dintre 2020 şi 2030, un număr suplimentar de aproximativ 500 de milioane de persoane din lumea întreagă vor dezvolta cel mai probabil boli cardiace, obezitate, diabet, depresie, demenţă şi alte afecţiuni cauzate de absenţa exerciţiilor fizice, a anunţat OMS într-un raport publicat miercuri, 19 octombrie, conform Adevărul.

Citește și: Românii, loviți de depresie! Ce a determinat activarea masivă a problemei de sănătate psihică

Peste 500 milioane de persoane s-ar putea îmbolnăvi. Ce recomandări face OMS

Cu scopul de a preveni apariţia unor astfel de boli, OMS recomandă cel puţin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru persoanele adulte.

Din păcate, peste un sfert (27,5%) din populaţia lumii nu respectă în prezent această recomandare. Fenomenul este de două ori mai grav în ţările cu venituri mari (36,8%) decât în ţările cu venituri mici (16,2%).

Problemele au o rezvolvare mult simplă decât s-ar crede. Nu este neapărată nevoie ca oamenii să se angajeze în activităţi fizice precum jogging şi cursuri de fitness în săli de sport, a precizat OMS. Pentru a avea o formă fizică bună, mersul pe bicicletă şi mersul pe jos în ritm alert pot să ajute enorm.

Foarte interesant: Cum poți să trăiești peste 100 de ani? Un celebru medic român a dezvăluit secretul

Tratamentele medicale de care vor avea nevoie cei 500 de milioane de oameni care riscă să se îmbolnăvească din cauza absenţei exerciţiilor fizice vor costa omenirea aproximativ 27 de miliarde de dolari, a precizat Fiona Bull, directoarea departamentului de activitate fizică din cadrul OMS. Această sumă ar putea fi folosită pentru a pregăti 100 de milioane de medici, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe