Un cunoscut medic oferă 7 metode simple pentru o sănătate de fier! Cum se face detoxifierea ficatului?

Ultima actualizare:

Un cunoscut medic a explicat câteva metode simple prin care putem face o detoxifiere a ficatului. Acest organ are peste 500 de funcții și este vital pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Mai mult, el poate reprezenta sursa multor boli și afecțiuni care pot afecta viețile oamenilor.

7 metode simple care te fac mai sănătos! Cum detoxifici ficatul?
7 metode simple care te fac mai sănătos! Cum detoxifici ficatul?

„Ficatul suferă în tăcere și nu se plânge”, iar ulterior când nu-și mai poate face treaba corespunzător, apar simptomele și modificări ale analizelor de sânge din cauza distrucției celulelor hepatice, susține expertul cunoscut drept Doctor Cezar pe pagina de Facebook.

Cunoscutul medic cardiolog este foarte activ pe reţelele de socializare, unde oferă mereu sfaturi de aur pentru o viață sănătoasă. Într-una din postările sale, acesta vorbește despre indicile care semnalează faptul că ficatul tău are nevoie de o detoxifiere.

Sigur te interesează: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

„Dacă te simți obosit, slăbit, ai amețeli, iritabilitate, grețuri, dureri abdominale, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreapta, dureri în omoplat sau în muschiul romboid e posibil sa ai probleme cu ficatul, iar dacă ai grăsime dispusă preponderent în jurul taliei, chiar dacă nu ești supraponderal, cu siguranță este prezentă și pe ficat”, a scris Dr. Cezar pe Facebook.

Detoxifierea ficatului! Câteva metode simple

Expertul a oferit câteva metode prin care se poate face o detoxifiere a acestui organ vital. În primul rând, vei avea nevoie de odihnă. De asemenea, trebuie să renunți la zahăr și la alimentele procesate care conțin foarte mult zahăr. Iată lista completă a sfaturilor oferite de Dr Cezar:

  • „1. În primul rând fa post intermitent. Ficatul are si el nevoie de o pauză de odihnă. 
  • 2. Renunță la zahăr și la alimentele procesate care conțin în general foarte mult zahăr.
  • 3. Redu consumul de alcool sau renunța total măcar pentru o perioadă.
  • 4. Colina este un nutrient important pentru integritatea membranelor celulare, sinteza ADN-ului, buna funcționare a sistemului nervos și a ficatului.
  • 5. Glutationul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai ficatului care donează electroni moleculelor toxice instabile neutralizandu-le.
  • 6. Diversifica sursele de hrană!
  • 7. Consuma alimente verzi care sunt bogate in fibre, clorofila, vitamine, minerale si numeroși alți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.”

Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

În cât timp își revine un ficat afectat

Cunoscutul medic cardiolog explică că grăsimea de pe ficat poate dispărea în câteva luni, dar avertizează că „refacerea completă este un proces lent ce poate dura și până la 3 ani, în funcție de cat de veche este problema, dacă exista leziuni sau cicatrici.”

Vezi și: Carmen Brumă, avertisment pentru femeile care țin o anumită dietă! Riscurile sunt majore

Expertul în materie de sănătate îndeamnă oamenii să aibă răbdare și să adopte „un stil de viață sănătos si echilibrat și nu diete extreme pe termen scurt.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net