Ce este Miliaria, alergia provocată de căldură? Arată ca o urticarie

6 iulie 2022 2:56   Fapt divers

Alergia provocată de căldură este cunoscută drept „Miliaria” și apare în zonele în care canalele prin care eliminăm transpirația sunt blocate. Provoacă disconfort și mâncărime și poate apărea atât la copii, unde este mai frecventă, cât și la adulți.

Deseori se întâmplă ca Miliaria să apară pe pielea noastră în zonele în care purtăm haine. Spre exemplu, la copii alergia la căldură apare atunci când sunt îmbrăcați prea gros deși afară este foarte cald. Dacă au mâinile sau picioarele reci nu înseamnă că le este frig, ci că fluxul sangvin este îndreptat către stomac, pentru a ajuta la digestie.

S-ar putea să te intereseze: Ce alimente provoacă reacții alergice

Miliaria apare pe piele sub formă de pete sau mici bubițe. La copii se regăsește preponderent în zona capului, gâtului și umerilor și dacă suprafața este scărpinată apare risc de infectare și pot apărea probleme serioase ale pielii.

Cum îți dai seama că ai Miliaria, alergie provocată de căldură

Medicul îți poate confirma dacă tu sau copilul tău suferiți de alergie la căldură. Pentru un specialist, un simplu examen clinic este suficient, mai ales că nu este o afecțiune medicală gravă. Dacă totuși apare și febra și nu observi semne de îmbunătățire a stării de sănătate, mergi urgent la un control.

Află și: Tot ce trebuie să știi despre sindromul Skeeter, reacția alergică la înțepăturile de țânțari

Pe lângă aspectul tipic, trebuie să fii atent la dureri (care se pot sau nu accentua), inflamații sau senzația de căldură a zonei afectate, noduli limfatici inflamați, febra mai mare de 37.8 grade Celsius sau frisoane. Este recomandat să soliciți ajutorul unui specialist dacă problemele nu sunt doar la nivel cutanat.

La capitolul tratament, trebuie să știi că Miliaria, alergia la căldură, se vindecă singură de cele mai multe ori, dar poți reduce intensitatea simptomelor. Îndepărtează hainele în exces și odihnește-te la umbră, într-un loc răcoros, fă un duș călâi sau chiar rece, folosește comprese reci, evită să te ștergi cu prosoape și să aplici diverse loțiuni și creme, pentru că pot irita pielea și mai mult.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe