Leacuri care repară pielea arsă de soare

Dacă ai stat prea mult la plajă, fără protecţie solară adecvată sau, pur şi simplu, pielea ta este sensibilă în faţa razelor ultraviolete, următoarele remedii te vor ajuta să tratezi arsurile uşoare. Află mai multe din numărul de iunie al revistei Click!Sănătate!

image

Bicarbonat de sodiu şi ovăz

Pentru a calma iritaţiile, combină 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 cană cu ovăz. Pe de o parte, bicarbonatul de sodiu este un bun antiseptic şi are capacitatea de a calma roşeaţa apărută, pe de altă parte ovăzul ajută pielea să îşi păstreze umiditatea şi, de asemenea, calmează iritaţiile. Adauă amestecul într-o cadă cu apă rece. Înmoaie zonele iritate în apă, timp de 15 minute, apoi usucă cu un prosop, prin tamponare uşoară.

Suc de aloe vera 

Aloe vera are proprietăţi incredibile asupra iritaţiilor. Poţi să aplici, după ce ai ieşit din duş, cremă sau loţiune cu aloe vera, produse pe care le găseşti în farmacii. Însă dacă ai în casă aloe vera, cel mai simplu remediu este să aplici sucul direct din plantă. Acest lucru ameliorează usturimile cauzate de arsurile solare minore şi ajută la vindecarea lor. 

Ceai de muşeţel 

Muşeţelul este o plantă cu proprietăţi antiinflamatoare care atenuează arsurile solare şi mâncărimile provocate de acestea. Înmoaie o cârpă în ceaiul răcit şi aplică pe zona afectată. Consumat ca atare, ceaiul de muşeţel poate calma întregul organism. 

Ulei esenţial de lavandă 

La fel ca muşeţelul, lavanda are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. De aceea, uleiul esenţial de lavandă reduce durerea provocată de arsurile solare, zonele roşii şi minimizează riscul de infecţie. Combină 1-3 picături de ulei esenţial de lavandă, cu gel de aloe vera sau cu infuzie de muşeţel şi aplică pe o mică zonă de pe piele. 

Ulei de cocos şi castraveţi 

Odată ce arsurile solare s-au calmat, este bine să aplici pe piele ulei din nucă de cocos. Acest ulei este bogat în grăsimi naturale, precum acidul linoleic şi acidul lauric, care au proprietăţi hidratante şi antimicrobiene. De asemenea, castraveţii sunt legume răcoritoare, care acţionează ca analgezice naturale, calmând iritaţiile. Îi poţi pune în blender, până se formează o pastă. Combină castraveţii cu uleiul din nucă de cocos şi aplică pe piele. 

harry si meghan jpg
foto1 copii crisanB jpg
FotoJet (2) jpg
Anca Dinicu  jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
gabriel apostol jpeg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Republica Moldova Independenta
apostol gabriel
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg