Leacuri care repară pielea arsă de soare

Dacă ai stat prea mult la plajă, fără protecţie solară adecvată sau, pur şi simplu, pielea ta este sensibilă în faţa razelor ultraviolete, următoarele remedii te vor ajuta să tratezi arsurile uşoare. Află mai multe din numărul de iunie al revistei Click!Sănătate!

image

Bicarbonat de sodiu şi ovăz

Pentru a calma iritaţiile, combină 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 cană cu ovăz. Pe de o parte, bicarbonatul de sodiu este un bun antiseptic şi are capacitatea de a calma roşeaţa apărută, pe de altă parte ovăzul ajută pielea să îşi păstreze umiditatea şi, de asemenea, calmează iritaţiile. Adauă amestecul într-o cadă cu apă rece. Înmoaie zonele iritate în apă, timp de 15 minute, apoi usucă cu un prosop, prin tamponare uşoară.

Suc de aloe vera 

Aloe vera are proprietăţi incredibile asupra iritaţiilor. Poţi să aplici, după ce ai ieşit din duş, cremă sau loţiune cu aloe vera, produse pe care le găseşti în farmacii. Însă dacă ai în casă aloe vera, cel mai simplu remediu este să aplici sucul direct din plantă. Acest lucru ameliorează usturimile cauzate de arsurile solare minore şi ajută la vindecarea lor. 

Ceai de muşeţel 

Muşeţelul este o plantă cu proprietăţi antiinflamatoare care atenuează arsurile solare şi mâncărimile provocate de acestea. Înmoaie o cârpă în ceaiul răcit şi aplică pe zona afectată. Consumat ca atare, ceaiul de muşeţel poate calma întregul organism. 

Ulei esenţial de lavandă 

La fel ca muşeţelul, lavanda are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. De aceea, uleiul esenţial de lavandă reduce durerea provocată de arsurile solare, zonele roşii şi minimizează riscul de infecţie. Combină 1-3 picături de ulei esenţial de lavandă, cu gel de aloe vera sau cu infuzie de muşeţel şi aplică pe o mică zonă de pe piele. 

Ulei de cocos şi castraveţi 

Odată ce arsurile solare s-au calmat, este bine să aplici pe piele ulei din nucă de cocos. Acest ulei este bogat în grăsimi naturale, precum acidul linoleic şi acidul lauric, care au proprietăţi hidratante şi antimicrobiene. De asemenea, castraveţii sunt legume răcoritoare, care acţionează ca analgezice naturale, calmând iritaţiile. Îi poţi pune în blender, până se formează o pastă. Combină castraveţii cu uleiul din nucă de cocos şi aplică pe piele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net