Ce alimente provoacă reacții alergice

Ultima actualizare:

Alergiile alimentare nu apar niciodată la un aliment nou introdus în dietă, spun medicii. Poți să consumi frecvent un aliment și dintr-odată să-ți dai seama că ceva s-a schimbat, că nu-l mai tolerezi. Uite ce alimente îți pot provoca reacții alergice, iar singurul tratament este să le eviți!    

Unul dintre cele mai alergenice alimente este laptele  FOTO: Shutterstock
Unul dintre cele mai alergenice alimente este laptele FOTO: Shutterstock

Lapte

Alergia la proteinele din lapte de vacă afectează până la 7,5% dintre copii. În schimb, la vârstă adultă, lucrurile sunt diferite, deoarece toleranța se dezvoltă în 51% dintre cazuri în decurs de doi ani, iar în 80% dintre cazuri în decurs de doi până la trei ani. Alergia este reacția imunologică la una sau mai multe proteine ​​din lapte. 

Ouă 

Pentru că se regăsesc într-o gama largă de produse alimentare, evitarea ouălelor poate fi o provocare. Persoanele care au dezvoltat o alergie la ouă este important să înțeleagă potențialul de expunere accidentală. Acest lucru se poate întâmpla unde iau masa, inclusiv în restaurante și brutării.  

Arahide

Persoanele care dezvoltă alergie la arahide pot avea reacții chiar și la  urmele de arahide. Alergia poate fi prezentă încă de la începutul vieții, iar, de multe ori, nu poate fi depășită. Copiii care au fost diagnosticați cu această afecțiune s-au confruntat cu simptomele încă de la prima expunere.  

Nuci

Nucile fac parte din categoria alimentelor care provoacă reacții alergice, asemenea altor fructe cu coajă lemnoasă, renumite pentru reacțiile alergice fatale. Persoanele care sunt alergice la nuci pot avea reacții adverse și la alune, migdale, pecan, fistic etc.  

 FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Grâu

Alergia la grâu este greu de ținut sub control, deoarece grâul se gaseşte în multe alimente, inclusiv ketchup, sos de soia şi bere. Există chiar și produse cosmetice pe baza de grâu. Cei care au o alergie la grâu se luptă cu  reacțiile cauzate de anticorpi.  

Pește și scoici

Alergiile la pește și la crustacee sunt diferite. O persoană poate fi alergică la un tip de pește, dar nu și la celălalt. Alergia la pește se dezvoltă la începutul vieții, dar cea la crustacee tinde să apară mai târziu, în adolescență. 

Soia

În ultimii ani, impactul suplimentelor din soia asupra sănătății a devenit tot mai controversat. Astăzi, studiile care privesc beneficiile și riscurile pentru sănătate sunt contradictorii. Un lucru nu poate fi însă contestat: cercetătorii sunt siguri că alergiile din soia devin tot mai frecvente și afectează din ce în ce mai mulți copii, conform alegesanatos.ro. 

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net