Ce înseamnă când îți cântă o cucuvea la geam? Ce prevestește de fapt această superstiție

31 mai 2023 7:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

Cucuveaua este de fapt o bufniță de talie mai mică (23–27 cm), cu un penaj cenușiu deschis, având ochii (irisul) de culoare galbenă. Are o coadă scurtă, fiind o pasăre care este activă și ziua și noaptea. Tu știi ce înseamnă când o cucuvea cântă lângă geam? Iată ce spun superstițiile că se întâmplă atunci când această pasăre cântă atât de aproape de casă.

Cucuveaua care cântă lângă geam prevestește necaz, boală și probleme în familie

Expresia „i-a cântat cucuveaua“ a luat naștere chiar de la credința că această pasăre prevestește moartea.  În tradiţia populară se spune că atunci când o cucuvea cântă în apropierea unei case, prevesteşte un necaz mare, boli, neînțelegeri şi probleme grave în familie. Mai mult decât atât, dacă o cucuvea este auzită cântând în mijlocul zilei, în apropiere de o locuință, conform superstițiilor este semnul clar care indică că cineva care locuiește acolo o să moară.

Ce mai spun superstițiile despre cucuvele

Mai există încă o superstiţie legată de cucuveaua. Se spune că, atunci când o astfel de pasăre cântă pe casă sau în apropeirea unei case în care cineva a murit este semn că o să mai moară, în curând, și un alt membru din acea familie. De asemenea, același lucru se crede şi despre momentul în care o bufniţă apare în faţa geamului, cântând.

Ce înseamnă dacă visăm o cucuvea

Tot superstițiile spun că, dacă visezi că îţi cântă o cucuvea tot de rău este. Conform tradiției populare, un astfel de vis prevestește faptul că vei avea parte de multe necazuri. O astfel de pasăre de noapte care îți apare în vis nu aduce nimic bun. E semn de pagubă (că vei avea de dat o sumă mare de bani), de neînțelegere (te vei certa rău cu o persoană dragă, poate însemna chiar și o despărțire). Însă, dacă visezi că o prinzi, se pare că asta înseamnă că vei trece cu bine de ceva rău.

Mai multe