Ce legume se plantează în grădină în luna septembrie. Grădinarii cu experiență ne oferă sfaturi importante

17 august 2024 16:00   Fapt divers

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja începem să ne apropiem de începutul lunii septembrie, iar românii care au norocul de a avea propria curte cu siguranță că știu deja cât de importantă este această parte din an, dacă își doresc o recoltă bogată! Din fericire, grădinarii cu experiență ne spun care sunt legumele perfecte pentru a fi plantate în septembrie!

Indiferent de anotimp, românii care au propria curte cu siguranță știu deja că este nevoie de un efort constant, pentru ca legumele și fructele noastre să ajungă cu bine la ziua de recoltă. Iar chiar dacă deja ne apropiem de începutul de toamnă, nu înseamnă că putem ignora grădina noastră!

Din fericire, grădinarii cu experiență ne oferă sfaturi importante, iar dacă vom ști ce legume sunt perfecte pentru a fi plantate în această perioadă din an, vom putea avea parte de o recoltă bogată și delicioasă!

Ce legume pot fi plantate în luna septembrie

Luna septembrie este o perioadă din an foarte importantă, în care trebuie să știm cu precizie ce legume pot fi plantate, dar și cum. Iar cele mai importante astfel de produse sunt, fără doar și poate, ceapa și usturoiul verde!

Acestea sunt plantate toamna în șanțuri, la o distanță destul de mică, de aproximativ 5 centimetri. Un truc important pe care trebuie să îl știm este faptul că șanțul trebuie săpat cât mai adânc, pentru ca planta să fie protejată de îngheț, odată ce se va răci serios vremea.

Aceste legume sunt perfecte pentru toamnă

O altă opțiune pe care o avem la dispoziție sunt ridichile. Acestea trebuie plantate într-un sol bine aerat, bogat în potasiu și cât mai sărac în azot. De asemenea, prazul este o altă alegere perfectă pentru septembrie, mai ales datorită faptului că se poate dezvolta și la temperaturi mai scăzute. Sau, dacă dorim ceva mai sănătos, în septembrie putem planta și sparanghel!

Iar nu în ultimul rând, în luna septembrie mai putem planta și salată, ce va avea nevoie de fertilizant pe bază de fosfor și potasiu, atunci când este plantată.

Mai multe