Ce poți face ca să păstrezi cartofii în casă fără ca aceștia să încolțească. Cel mai eficient și ieftin truc
Păstrarea cartofilor proaspeți și fără să încolțească poate fi o provocare, mai ales dacă îi depozitezi pentru o perioadă mai lungă de timp. Un expert în stilul de viață a dezvăluit un truc simplu și ieftin, care te va ajuta să prelungești durata de viață a cartofilor tăi. Tot ce ai nevoie este un fruct pe care majoritatea oamenilor îl au deja în casă: mărul.
Cum se pot păstra cartofii?
Vânzătorii de legume rar împărtășesc trucuri despre cum să păstrezi legumele proaspete, dar unul dintre cele mai simple și eficiente sfaturi este să păstrezi cartofii împreună cu merele. Se pare că această combinație împiedică germinarea cartofilor.
Merele produc un gaz natural numit etilenă, care, conform Tasting Table, poate încetini sau chiar opri procesul de germinare a cartofilor. Așadar, dacă îți dorești să ai cartofi proaspeți pentru o perioadă mai lungă, depozitează-i alături de câteva mere într-un loc răcoros, uscat și întunecat.
Sfaturi suplimentare pentru depozitarea cartofilor
Este important de menționat că, deși frigul poate părea o soluție bună pentru a păstra cartofii, depozitarea lor în frigider nu este recomandată. Temperatura scăzută poate transforma amidonul din cartofi în zaharuri, ceea ce poate fi periculos pentru sănătate atunci când sunt gătiți, deoarece aceste zaharuri pot deveni cancerigene.
De asemenea, este bine să eviți depozitarea cartofilor lângă alimente care sunt sensibile la etilenă, cum ar fi ceapa, pepenii, broccoli și piersicile. Etilena poate accelera procesul de coacere al acestor alimente, făcându-le să se strice mai repede.
Alte trucuri pentru păstrarea alimentelor
Pe lângă metoda de păstrare a cartofilor cu mere, există și alte trucuri utile pentru a prelungi durata de viață a alimentelor:
Cum să păstrezi creveți un an: Păstrează-i într-o sticlă goală de apă minerală, completează cu apă de la robinet, strânge capacul și pune-i la congelator. Astfel, vor rămâne proaspeți timp de un an.
Broccoli: Scufundă broccoli în apă pentru a-i menține prospețimea mai mult timp.
Ceapă: Depozitarea cepei în ciorapi poate ajuta la prelungirea duratei de viață a acesteia.
Banane: În cazul bananelor, înfășurarea unei pungi în jurul tulpinii poate preveni mucegăirea și le poate menține proaspete mai mult timp.
Aceste sfaturi simple și accesibile te pot ajuta să economisești bani și să reduci risipa alimentară, asigurându-te că legumele și fructele tale rămân proaspete pentru cât mai mult timp posibil.