Cât și cum trebuie să gătești broccoli, pentru a fi delicios. Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul lui
Chef Joseph Hadad îi învață pe români cum să prindă drag de broccoli, una dintre cele mai sănătoase legume, dar de care mulți fug. Bucătarul a dezvăluit micul secret pe care îl folosește ori de câte ori vrea să pregătească broccoli savuros și delicios.
Fostul jurat de la MasterChef vine în atenția fanilor cu o rețetă de broccoli care îi va cuceri chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Cum îl putem găti pe gustul nostru, cu un simplu pont oferit de celebrul bucătar.
Chef Jospeh Hadad ne învață cum să gătim broccoli
Chef Joseph Hadad consideră că multe persoane dau greș atunci când gătesc broccoli-ul din cauza faptului că acestea tind mai degrabă să îl fiarbă decât să îl blanșeze.
Câteva minute în apă caldă sunt suficiente pentru ca leguma să păstreze o textură crocantă și să își mențină culoarea verde aprins. De asemenea, dacă va fi fiert la aburi, rezultatul va fi același.
Secrete pentru a găti broccoli ca la carte!
Pe blogul său personal, celebrul bucătar a dezvăluit faptul că o altă metodă prin care broccoli poate fi gătit corect este coacerea. Dacă este pregătit la cuptor, acesta capătă un gust mult mai dulce. Puteți opta pentru gătirea alături de mai multe legume.
De asemenea, Joseph Hadad îi sfătuiește pe oameni să nu mai evite să mănânce broccoli-ul crud. Datorită gustului plăcut și a texturii, el poate fi presărat în salate sau chiar topping pentru paste.
„O altă metodă gustoasă o reprezintă coacerea. Broccoliul gătit la cuptor va fi mai dulceag. Puteți, așadar, să îl amestecați cu alte legume pentru un ghiveci la cuptor sau să îl faceți gratinat.
Metoda care necesită poate cel mai scurt timp de gătire este sotarea, fie clasică, fie stir-fry. În cazul acesta, trebuie să îl tăiați în bucățele mici, astfel încât să se pătrundă repede.
Dar, să nu uităm, totuși, că broccoli poate fi consumat și crud, așa că nu vă sfiiți să îl tocați și să îl presărați în salate sau chiar topping peste paste, de exemplu”, scrie Joseph Hadad pe blogul personal.