Rețeta de pui cu lapte de cocos a renumitului chef Joseph Hadad. Descoperă aromele exotice ale bucătăriei braziliene

Bucătăria braziliană este cunoscută pentru aromele sale vibrante, combinațiile inedite și influențele diverse. În această excursie culinară, vă invităm să descoperiți o rețetă deosebită de pui brazilian cu lapte de cocos, creată de reputatul chef Joseph Hadad. Cu ingrediente simple și un proces deloc complex, vei putea să aduci în farfurie un preparat exotic și delicios, perfect pentru o cină rafinată sau o petrecere cu prietenii.

Joseph Hadad. Foto: arhiva.
Joseph Hadad. Foto: arhiva.

Ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă

800g pulpe de pui dezosate
2 cepe albe
8 căței de usturoi
400 ml lapte de cocos
2 linguri de unt de arahide
O mână de coriandru tocat
7 linguri ulei de floarea soarelui
1 ardei iute (roșu sau verde)
1/2 lămâie (suc + coajă)
Sare și piper după gust

Cum se prepară această rețetă. Pas cu pas

- Curăță și toacă ceapa albă și usturoiul. Taie pulpele de pui în bucăți potrivite.
- Încălzește uleiul de floarea soarelui într-o tigaie mare. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin aurii și aromate.
- Adaugă bucățile de pui în tigaie. Condimentează cu sare și piper și adaugă coaja de lămâie. Gătește până când carnea este bine rumenită pe toate părțile.
- Întoarce carnea și adaugă ardeiul iute feliat, sucul de lămâie și untul de arahide. Turnă laptele de cocos în tigaie și amestecă bine ingredientele. Lasă-le să fiarbă împreună până când untul de arahide se topește și se încorporează în sos.
- Presară coriandrul tocat deasupra preparatului și acoperă tigaia. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, apoi înlătură capacul și mai lasă să fiarbă încă 10-20 de minute, până când sosul se reduce și se îngroașă.
- Scoate preparatul din tigaie și servește-l cald, alături de orez alb fierbinte. Poți presăra și mai mult coriandru tocat deasupra pentru un plus de prospețime și arome exotice.

Această rețetă de pui brazilian cu lapte de cocos a lui Joseph Hadad este o explozie de arome și texturi, îmbinând savoarea puiului fraged cu dulceața și cremozitatea lapteleui de cocos și exotismul aromelor de coriandru și usturoi. Cu siguranță, va cuceri inimile tuturor celor dragi și îi va teleporta în universul fascinant al bucătăriei braziliene. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net