Joseph Hadad, sfaturi prețioase pentru grătarul perfect. Cum putem alege carnea cea mai gustoasă

Ce mod mai bun de a ne relaxa pe parcursul zilelor fierbinți de vară decât la un grătar, alături de rude și prieteni. Însă, indiferent cât de mult ne-am dori o zi perfectă alături de cei dragi, asta nu înseamnă că putem cumpăra chiar orice. Când vine vorba despre carnea de vită, nu toate tipurile vor fi potrivite pentru grătar, iar unele variante vor trebui evitate atunci când mergeți la cumpărături!

Antricotul este alegerea perfectă pentru grătar / foto: Shutterstock
Antricotul este alegerea perfectă pentru grătar / foto: Shutterstock

Deja ne mai desparte doar o singură zi de luna iulie și putem spune că vara este deja în toi. Iar în afară de vacanță și plimbări, o altă modalitate perfectă pentru a ne bucura de vremea frumoasă din jur este la un grătar, alături de prieteni și de familie. Însă, indiferent cât de pofticioși am fi, ori cât de repede vrem să scăpăm de cumpărături, pentru a ajunge deja la grătar, trebuie să avem mare grijă la ce cumpărăm!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, nu toate tipurile de carne sunt potrivite pentru grătar, atunci când vine vorba despre vită! Iar faimosul și îndrăgitul chef Jospeh Hadad vine cu sfaturi pentru a putea alege carnea perfectă! Potrivit acestuia, baveta mică este mai tare, iar asta înseamnă că trebuie tăiată subțire și friptă la foc iute. Chiar ar ajuta dacă o și marinați înainte de a merge la grătar!

Carnea de vită perfectă pentru grătar

Pe de altă parte, potrivit faimosului bucătar, baveta mare (fleica) nu prea merge deloc pentru friptură. Modul cel mai bun de preparare ar fi ca aceasta să fie tăiată în bucăți mici și trasă rapid la tigaie. În privința vrăbioarei, aceasta este o carne foarte tare, iar modul perfect de a o prepara este la foc mic, pentru o perioadă îndelungată, sau, cel mai simplu, să o tocați.

De departe, varianta perfectă pentru grătar este antricotul. Mai ales dacă carnea este și maturată, gustul va fi unul mult mai savuros și intens! Fileul, de asemenea, este o opțiune perfectă pentru grătar, sau chiar la tigaie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net