Cea mai dorită destinație din România în 2023. Au fost rezervate aproape toate locurile pentru iulie și august

8 iulie 2023 5:45   Fapt divers

Turismul românesc devine ca un magnet pentru din ce în ce mai mulți turiști dorinici să petreacă timp în aer liber. Țara noastră dispune de destinații de-a dreptul frumoase, cum este și Delta Dunării. Mulți români au rezervat deja aproape toate locurile pentru iulie și august.

Din ce în ce mai mulți turiști români au făcut rezervările pentru a cunoaște sau a vizita, din nou, Delta Dunării. Oamenii sunt atrași de frumusețea locului, pe care îl consideră ideal pentru câteva zile de vacanță.

Delta Dunării, destinația care atrage cât mai mulți turiști

Peste 90% din cazările din Delta Dunării au fost ocupate deja pentru ultimele luni de vară. Persoanele care vor să mai prindă un loc în Delta Dunării trebuie să știe că prețurile nu sunt printre cele mai mici, cazarea fiind în jur de 300 de euro pentru o singură noapte.

La pensiunile de trei stele, prețurile sunt puțin mai accesibile – 300 de lei pentru o noapte + mic dejun inclus.

Cei dornici să își petreacă noaptea în case tradiționale scot din buzunar mult mai puțini bani, prețurile fiind de 150 de lei pentru o singură noapte de cazare.

Vizitezi Delta Dunării? Descoperă câteva atracții turistice

 Anual, nenumărați turiști vizitează Delta Dunării, fiind ca a treia mărime din Europa, având o suprafață de 5.700 kilometri pătrați.

Turiștii pot vizita Centrul Eco-Turistic Delta Dunării din Turda, fiind considerat cel mai complex muzeu din România, deoarece Delta face parte din Patrimoniul Unesco, o rezervație a biosferei, care se mărește anual cu aproximativ 40 de metri pătrați.

În Delta Dunării, satele sunt mai puțin populate, dar merită vizitate. Un exemplu bun este satul Crișan, un sat pescăresc, potrivit pentru excursiile pe apă.

Plaja cu cel mai fin nisip și cea mai importantă din punct de vedere ecologic este Sulina. Acolo crește volbura de nisip, plantă protejată prin lege.

Mai multe