Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil

28 mai 2024 16:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

În anul 1992, Michael Jackson venea în România pentru a susține unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World Tour” . Puțini sunt cei care știu, că înainte de spectacol, superstarul și-a dorit să o viziteze pe prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino. 

Michael Jackson și-a dorit să o vadă pe Prințesa Ecaterina la azil

70.000 de oameni au umplut Stadionul Național din București pe 2 octombrie 1992, atunci când Michael Jackson a urcat pe scenă. Însă, înainte de asta, “regele muzicii pop”, așa cum a fost supranumit, a ținut neapărat să o viziteze pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino, la azil.

Aceasta a fost prima nepoata a Nababului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel care a fost declarat cel mai bogat român, înainte de 1900. Prințesa Ecaterina s-a născut în 1893 în Capitală, însă a crescut în Anglia și Franța. La vârstă de 3 ani, această a fost răpită de tatăl ei, Rodolf Radu Kretzulescu și dusă într-un orfelinat din Marea Britanie, sub o altă identitate.

Ulterior, în 1908, Ecaterina a fost găsită și adusă în România, însă la câțiva ani distanță, ea a evadat din regimul comunist cu ajutorul unui vas petrolier. A traversat Dunărea și a trăit 40 de ani în America. După 1989, Prințesa Ecaterina s-a întors, însă, în București.

Povestea impresionantă a Prințesei Ecaterina

În 1992, chiar cu un an înainte că aceasta să moară, Michael Jackson a venit în România, iar cu această ocazie, el a ținut să o întâlnească la azil, potrivit adevarul.ro. Prințesă era renumită în SUA pentru actele sale de caritate. Mai mult, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ecaterina a ascuns în beciul conacului sau mai mulți aviatori americani. În urmă acestor lucruri, ea a fost numită “ Îngerul de la Ploiești” .

„Am descoperit acum câteva zile și mi s-a făcut pielea de făină, că în fotografia Ecaterinei cu Michael Jackson, pe peretele din spate, e o poză cu mine la vârstă de doi ani” , a mărturisit Max Caradja, strănepotul Prințesei Ecaterina, într-un interviu exclusiv b365.ro.

Michael Jackson și Prințesa au petrecut câteva zeci de minute împreună, la acea vreme. În tot acest timp, Ion Iliescu a rămas în față clădirii pentru a-l aștepta pe Megastar. Acesta nu a putut să dea ochii cu Ecaterina Caradja Cantacuzino, întrucât familia ei rămăsese fără proprietăți, după ce au avut loc naționalizările.

Prințesa a murit la vârsta de 100 de ani, în 1993, chiar în incinta azilului.

Mai multe