#Casa Regală a Marii Britanii

Cine este Tall Paul, servitorul credincios al Reginei Elisabeta a II-a timp de 44 de ani

16 septembrie 2022 16:16   Fapt divers
Ultima actualizare:

Paul Whybrew, cunoscut sub numele de Tall Paul - „Paul cel înalt” pentru că avea 1.93 înălțime, a fost cel mai credincios servitor al Reginei Elisabeta a II-a. Acesta i-a fost alături suveranei Marii Britanii timp de 44 de ani și a stat lângă ea până în ultima clipă de viață.

Cine este Tall Paul, servitorul credincios al Reginei Elisabeta a II-a timp de 44 de ani

Acum, cu mâinile strânse și privirea înainte, Tall Paul participă la ceremonii și face parte dintre dintre cei trei angajați ai Reginei cărora li s-a propus să participe ca un membru al familiei.

Citește și: Prințul William, confesiuni sfâșietoare despre Prințesa Diana, la omagierea reginei Elisabeta a II-a

Pe lângă locul superior în ierarhia de la palat, Tall Paul avea o relație specială cu Regina Elisabeta a II-a. Acesta a fost cel care îi înmâna suveranei telefonul când suna Prințul Harry din California și conversațiile nu erau tocmai plăcute. Paul se ocupa atât de potrivirea radio-ului pe posturile preferate Reginei, dar și de înlocuirea paharelor de gin și Dubonnet cu sucuri de mere, atunci când monarhul s-a decis să nu mai bea.

În timp ce Regina Elisabeta a II-a era suveranul cu cea mai îndelungată domnie, servitorul a primit medalia Ordinul Victorian Regal și a fost decorat în consecință, pentru că a fost angajatul cu cel mai îndelungat serviciu regal de la Palatul Buckingham.

Vezi și: Ce moștenire a primit «fiica de suflet» a Reginei Elisabeta a II-a?: «Decizia suveranei reflectă...»

În anul 1982, atunci când un intrus a intrat în dormitorul reginei, servitorul a fost cel care i-a dat omului un pahar de băutură și l-a ținut de vorbă până a venit poliția. Tot acesta a fost alături de ea și în ziua înmormântării Prințesei Diana, în anul 1997, când ploua, iar Regina Elisabeta a II-a își făcea griji în legătură cu sicriul deschis care avea să se umple cu apă, scria presa la vremea respectivă.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Mai multe