Controversata moarte a Mariei Magdalena. Ce i s-a întâmplat după răstignirea Mântuitorului

10 aprilie 2023 14:04   Fapt divers

Maria Magdalena a fost una dintre cele mai controversate personalități din întreaga istorie a creștinității. A fost cunoscută drept femeia de moravuri ușoare care și-a spălat păcatele, însă în istorie rămâne modelul femeii care a săvârșit una dintre cele 10 porunci: ,,Să nu preacurvești”.

Iertarea Mariei Magdalena a venit din partea Mântuitorului, căruia I-a spălat picioarele, urmând ca mai apoi să fie iertată și curățată de toate păcatele săvârșite, devenind un discipol apropiat Lui. Totuși, deși este bine cunoscută viața plină de încercări a Mariei Magdalena, ceea ce s-a întâmplat cu ea după moartea Mântuitorului rămâne, în continuare, o enigmă.

Cine a fost Maria Magdalena

Maria Magdalena a săvârșit păcatul trupescu, urmând ca mai apoi să cunoască iubirea și iertarea în brațele Mântuitorului. În ciuda trecutului ei tumultuos, Maria Magdalena i-a fost aproape lui Iisus până în ultima clipă a vieții sale.

În Noul Testament, scrierile ne informează că Maria din Magdala a fost prima femeie vindecată de Iisus. Nu se regăsește în foarte multe scrieri biblice și nici nu a lăsat o scriere proprie, însă numele ei apare menționat în mai multe învățături creștine.

Deși Maria Magdalena a fost o femeie de moravuri ușoare, care și-a primit iertarea păcatelor în urma apropierii de Mântuitor.

„Maria Magdalena, o femeie din cetate care era păcătoasă, și-a spălat păcatele cu lacrimile ei prin dragostea sa de adevăr. Și s-a împlinit cuvântul adevărului care spune că ‘iertate i-au fost păcatele ei cele multe fiindcă a iubit’. Cea care odinioară fusese rece prin păcat s-a înflăcărat de acum înainte în iubire. Fiindcă atunci când a venit la mormânt și a găsit trupul Domnului nu era acolo, ea a crezut că fusese luate și a spus așa ucenicilor.”, apare notat în Biblie – Luca 8.

Maria Magdalena, unul dintre cele mai controversate personaje din Biblie

Potrivit legendelor, Maria Magdalena i-a fost aproape Mântuitorului până în momentul crucificării. La o distanță de doar 3 zile după moartea Lui, aceasta a mers la mormânt și I-a uns trupul cu un amestec de mirodenii.

După răstignirea Mântuitorului au apărut diverse ipoteze referitoare la viața ei. Mulți catolici sunt de părere că Maria Magdalena a fugit undeva în Franța, în timp ce tradiția orientală este de părere că a fugit în Efes alături de Fecioara Maria. Totuși, nu există nimic doveditor în acest sens, totul rămânând la stadiul de speculații, potrivit shtiu.ro

Mai multe