Copacul pe care nu trebuie să-l plantezi în curte. Te poți certa rău cu vecinii din cauza lui!

13 august 2024 20:03   Fapt divers

Este un copac de o frumusețe rară, iar dacă avem norocul de a ne număra printre românii care au propria curte, probabil că ne-am gândit deja să îl plantăm. Cu toate acestea, trebuie să știm că, din păcate, acest copac nu este deloc potrivit pentru o curte mică și ne vom trezi cu nenumărate probleme din cauza lui!

Doar pentru că avem propria grădină nu înseamnă că vom putea planta chiar orice floare, ori copac. Câteodată, indiferent de cât de frumoase sunt, unele flori nu sunt potrivite pentru spații mai mici. Iar acest copac cu siguranță trebuie evitat, dacă nu avem la dispoziție un spațiu suficient de mare. 

Mai precis, este vorba despre salcia plângătoare, un copac care crește repede, iar mulți oameni și-l doresc în curte deoarece poate face multă umbră. Cu toate acestea, el poate deveni rapid mult prea dificil de întreținut!

De ce trebuie să evităm salcia plângătoare

Iar partea cea mai neplăcută atunci când vine vorba despre acest copac superb este faptul că poate afecta atât trotuarul, dar și fundația clădirii din apropierea lui! Acești copaci se pot extinde atât de mult, încât chiar și vecinii pot începe să fie deranjați de el!

Salcia plângătoare poate afecta fundația casei noastre, dar și instalațiile subterane. Cel mai bine este să evităm acest copac, dacă nu avem o curte îndeajusn de mare.

Fundația casei poate fi afectată

Iar pe lângă problemele atât de serioase pe care salcia plângătoare le poate provoca, mai trebuie să știm și faptul că este nevoie de un efort destul de considerabil pentru a întreține acest copac.

Ramurile trebuie să fie tăiate destul de des, deoarece ele vor crește repede, iar dacă nu sunt îngrijite pot începe să se dezvolte într-un mod necontrolat. Astfel, indiferent de cât de frumoasă este o salcie plângătoare, dacă nu avem o curte deosebit de mare, cel mai bine este să nu plantăm acest copac! El ne poate provoca multe probleme, dacă nu are suficient spațiu la dispoziție.

Mai multe