Cum a reacționat un turist britanic, după ce a încercat pentru prima dată palinca românească. A devenit viral pe TikTok!

12 august 2024 15:38   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai faimoase băuturi din țara noastră, pe care probabil că cei mai mulți dintre noi am încercat-o măcar și odată în viață. Este vorba despre pălincă, pe care un turist britanic ajuns în țara noastră a decis să o guste! Iar reacția lui a devenit virală de-a lungul Internetului!

Este una dintre cele mai populare băuturi tradiționale din țara noastră, iar cel mai probabil că majoritatea dintre noi am încercat pălincă, măcar și o singură dată în viață. Această băutură are un conținut ridicat de alcool și este obținută prin fermentarea alcoolică, iar apoi distilarea unui fruct cărnos, sau chiar și a unui amestec de fructe.

Iar cum țara noastră este populară și printre turiștii străini, aceștia doresc să încerce produsele tradiționale românești, pentru a avea o experiență cât mai completă în vacanță!

„Gâtul îmi luase foc”

Un turist britanic aflat în Brașov a decis să încerce pălincă, iar reacția lui a devenit virală pe Internet. „Vreau să o încerc, sunt în Brașov”, a spus britanicul, într-o postare pe TikTok. Însă, din reacția pe care a avut-o, putem vedea că tânărul a fost luat prin surprindere de conținutul ridicat de alcool al acestei băuturi.

„Arde”, a fost primul cuvânt al acestuia, după ce a luat o gură de palincă. „Gâtul îmi luase foc, acum îmi arde stomacul”, a continuat acesta. 

Reacția tânărului a devenit virală pe Internet

„Indiferent cât de puternică a fost, măcar pot să spun că am încercat palincă românească”, a mai spus acesta. „De fapt, lasă un gust foarte plăcut. Este foarte puternică atunci când o bei, îți arde gâtul, dar acum simt un gust plăcut de fructe”, a mai explicat tânărul britanic.

Experții ne spun că cea mai bună pălincă se obține folosind prune roșii altoite, iar dacă vrem ca băutura să capete o culoare gălbuie, trebuie să o ținem în butoaie din lemn de salcâm, sau dud. În același timp, dacă vrem o băutură incoloră, ea trebuie ținută într-un butoi de inox.

Mai multe