Cum îți dai seama că o persoană nu este demnă de încredere. Teoria unui îndrăgit terapeut . VIDEO

5 martie 2024 9:14   Fapt divers
Ultima actualizare:

Într-un videoclip postat pe TikTok, un expert în sănătate mintală a dezvăluit semnele care indică lipsa de încredere a unei persoane, conform raportului Daily Mail.

Bernadette Purcell, în vârstă de 45 de ani, din New Jersey, este un asistent social clinic licențiat și autor al cărții „Divorced As F* In Seven Spiritual Steps”.

Cunoscută sub numele de @therapybern, are aproape 70.000 de urmăritori pe TikTok, unde oferă sfaturi regulate privind sănătatea mentală pentru a promova dezvoltarea personală.

Ce caracteristici au oamenii nedemni de încredere

Într-unul dintre videoclipurile ei, ea a evidențiat cele cinci caracteristici ale persoanelor nedemne de încredere de care ar trebui să ne ferim.

Purcell a recomandat să ne distanțăm de persoanele care își găsesc scuze pentru acțiunile lor și refuză să își asume responsabilitatea. Ea a subliniat că acești oameni vor da vina pe alții pentru situațiile în care se află.

Terapeutul a explicat că o persoană care evită responsabilitatea va considera că este victimă și va încerca să devieze atenția de la propriile greșeli. A oferit exemplul unei prietene care devine defensivă după ce i se atrage atenția că a rănit sentimentele cuiva.

Purcell a demonstrat cum încearcă să schimbe subiectul și să submineze sentimentele celorlalți prin remarci disprețuitoare.

Expertul a avertizat că o persoană nedemnă de încredere va încerca să revizuiască istoria pentru a-și justifica acțiunile și că va recurge la manipulare și vinovăție pentru a obține ceea ce își dorește.

În cele din urmă, a subliniat că aceste persoane mint foarte mult și le este dificil să își țină promisiunile.

Cum determinăm în cine să avem încredere

În alt videoclip, Purcell a răspuns întrebărilor despre cum să determinăm în cine să avem încredere și când să o facem, mai ales după o despărțire. Ea a citat un autor spunând că trebuie să avem încredere în noi înșine, indiferent de circumstanțe.

„Atunci când te bazezi pe propria ta încredere, acțiunile altora devin mai puțin importante”, a explicat ea. „Fii sigur că vei face față oricărei provocări care apare în calea ta. Concentrează-te pe propria ta putere și nu pe cei din jur”.

Mai multe