De ce nu e bine să porți rochii negre la nuntă? Multe femei fac această greșeală

6 septembrie 2023 8:01   Fapt divers

Pe cât de elegantă și rafinată ar fi o rochie neagră, cu care odată îmbrăcată și asortată corespunzător știi că nu ai cum să dai greș, pe atât de nepotrivită poate fi dacă o porți în cadrul unor evenimente precum nunta, care anunță un eveniment fericit în viața a două persoane care se iubesc. 

În mai multe tradiții din lume, rochia neagră este asociată cu un eveniment nefericit precum moartea unei persoane, doliu, tristețe. Acesta este motivul pentru care în anumite popoare rochia neagră purtată la o nuntă poate fi privită cu scepticism. 

Hainele negre, asociate înmormântării 

În Statele Unite ale Americii și în Europa, dar și în multe alte culturi occidentale, o rochie neagră purtată la o nuntă nu reprezintă cea mai bună alegere. 

Mirii și restul invitaților pot interpreta această alegere ca fiind un simbol al indiferenței și nepăsării, dând dovadă totodată de lipsă de implicare emoțională în eveniment. 

În trecut, când o femeie pierdea pe cineva drag, una dintre cele mai importante reguli era că trebuia să poarte, vreme de un an de zile, doar haine închise la culoare. Negrul a fost asociat dintotdeauna cu doliu, suferință și multă durere. 

Ce ne recomandă stiliștii? 

Normele vestimentare s-au schimbat extrem de mult după Primul Război Mondial. Văzând că este afectat psihicul femeii atunci când îi sunt impuse astfel de norme sociale, tot mai multe doamne au înțeles că există viață după moartea cuiva drag, motiv pentru care au început să integreze în garderobă cel puțin o rochie neagră, pentru evenimente speciale. 

La rândul lor, stiliștii vin cu o altă părere, mai ales că lumea a evoluat și femeile s-au modernizat foarte mult. Așadar, ei spun că nu este nimic greșit în a purta o rochie neagră la nuntă, mai ales dacă nu faci parte dintr-o comunitate pentru care această regulă este una importantă și încă păstrată. 

 „Desigur că poți purta negru la o nuntă! Este o alegere clasică, elegantă și reutilizabilă”, a afirmat stilistul de nunți Anny Choi, potrivit vogue.com.  

Mai multe