De ce nu trebuie să dormim cu aerul condiționat deschis. Problemele grave de sănătate la care ne expunem
După cum putem observa cu toții, vremea din țara noastră este din ce în ce mai caldă, iar o scurtă privire în calendar ne va arăta că de abia ne aflăm la începutul lunii iunie. În aceste condiții, probabil că mulți dintre noi deja am început să dormim cu aerul condiționat deschis, ori suntem tentați să facem acest lucru. Cu toate acestea, specialiștii ne avertizează că acest obicei aparent banal ne poate afecta serios sănătatea!
Aparatul de aer condiționat este, fără doar și poate, extrem de util, mai ales vara, când temperaturile trec constant peste 30 de grade Celsius. Iar cum și nopțile sunt, de multe ori, sufocant de calde de-a lungul verii, mulți dintre noi poate că deja suntem tentați să dormim cu aparatul de aer condiționat deschis. Cu toate acestea, acest lucru ne poate afecta sănătatea!
Mai precis, trebuie să știm că aerul condiționat extrage umiditatea din aer, iar din acest motiv, este posibil ca acest aparat să provoace uscarea gâtului și nasului nostru. În plus, nu este deloc surprinzător să observăm că vom începe să tușim, ori să strănutăm, în preajma aerului condiționat, deoarece putem deveni alergici.
De ce nu trebuie să dormim cu aerul condiționat deschis
Din păcate, chiar dacă sună atât de tentant, trebuie să știm că nu este indicat să dormim cu acest aparat pornit. Există riscul de a dezvolta unele probleme respiratorii, alergii, dar chiar și mâncărimi la nivelul ochilor și a pielii. În plus, din cauza temperaturilor mai scăzute, este posibil să ne trezim mai des de-a lungul nopții, iar gâtul uscat să ne facă să dormim mai prost.
Un alt detaliu pe care trebuie să îl cunoaștem este faptul că este imposibil să ne reglăm temperatura corporală, atunci când dormim cu aerul condiționat deschis. De asemenea, mai există și riscul de a ne confrunta cu probleme precum bronșita, sau chiar și astm. Astfel, trebuie să știm că indiferent cât de tentant ar fi să dormim cu acest aparat deschis, aerul condiționat trebuie închis atunci când ne culcăm.