Poate crema solară să ne provoace probleme de sănătate. Afirmațiile periculoase devenite virale pe rețelele de socializare

Un zvon devenit viral pe rețelele de socializare poate avea conscințe grave de sănătate, pentru cei care îl iau în serios! Tot mai mulți influenceri pretind că crema de protecție ar fi dăunătoare și ar putea provoca fix boala pe care încearcă să o prevină: cancerul!

Zvonul s-a împrăștiat pe rețelele sociale / foto: IStock
Zvonul s-a împrăștiat pe rețelele sociale / foto: IStock

Cancerul de piele este cea mai comună formă a acestei boli în Statele Unite, unde nu mai puțin de 3 milioane de oameni sunt diagnosticați anual cu această problemă. Această creștere anormală a celulelor pielii este cauzată, de cele mai multe ori, de către razele dăunătoare ale Soarelui.

Cu toate acestea, există influenceri care încearcă să convingă oamenii că utilizarea protecției solare poate provoca cancer de piele, potrivit adevarul.ro.

„Nu există nicio dovadă că Soarele provoacă cancer. Nu folosesc protecție solară și nu o voi face niciodată. Învinovățim Soarele pentru cancer, când ar trebui să dăm vina pe cremele noastre. Dar dacă am renunța la aceste diete și creme, pe care le promovează, din ce ar mai trăi Big Food și Big Pharma? Crema de protecție solară și o dietă neadecvată te vor îmbolnăvi”, pretinde o influenceriță, într-un videoclip distribuit pe platforma X (fostul Twitter).

Explicațiile date de medici

Academia Americană de Dermatologie (AAD) ne recomandă să utilizăm o cremă de protecție solară cu spectru larg, ideal rezistentă la apă, iar cel mai bine ar fi să aibă un SPF de 30 sau chiar mai mare. De asemenea, o astfel de cremă ar trebui utilizată zilnic, chiar și atunci când pe cer sunt nori. Experții spun că nu există dovezi care să lege folosirea cremelor solare de orice formă de cancer.

„Afirmațiile potrivit cărora cremele de protecție solară provoacă cancer nu sunt adevărate. Aceste afirmații de pe rețelele sociale sunt complet false și nu se bazează pe date științifice.

Datele arată în mod clar că razele UV ​​provoacă mutații la nivelul celulelor pielii și producerea cancerului. De asemenea, s-a demonstrat că protecția solară, inclusiv utilizarea cremei, poate ajuta la scăderea formării celulelor canceroase la nivelul pielii”, a explicat dermatologul din New York, Gary Goldenberg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net