De ce se închide apelul telefonic după o oră. Explicația te va uimi!

17 februarie 2023 12:21   Fapt divers

De foarte multe ori ne-am găsit în situaţia în care fim în timpul unei discuţii telefonice, şi dintr-o dată apelul să se închidă. Acest lucru poate fi foarte frustrant şi de multe ori nu ştiai de ce se întâmplă asta, mai ales că telefonul se închidea exact după o oră. Noi însă, am aflat explicaţia!

De câte ori nu te-ai aflat într-o discuţie cu persoana iubită cu care ajungeai să petreci ore întregi la telefon, iar dint-o dată cursul plăcut al conversaţiei să fie întrerupt de închiderea apelului? Sau dimpotrivă să te aflii într-o convorbire importantă sau chiar aprinsă, iar după o oră încetarea apelului doar să pună gaz pe foc, accentuând frustarea.

Ei bine, acest lucru are o explicaţie ce vizează chiar buzunarul tău! 

Companiile de telefonie mobilă au decis ca după aproximativ o oră, convorbirea telefonică să fie întreruptă. Desigur, în unele cazuri întreruperea se produce la două ore sau mai mult. Astfel, decizia a fost implementată pentru a oferi un plus de siguranţă la factura telefonică, în cazul în care s-ar efectua apeluri fără o acţiune directă de-a ta!

De pildă, de multe ori, fără să vrem, ajungem să iniţiem un apel doar pentru că am bagat telefonul în buzunar sau l-am atins uşor. Practic, pentru a evita situaţia în care minutele utilizatorului să fie consumate degeaba, companiile de telefonie au decis încheierea apelului după o oră. Din fericire însă, majoritatea telefoanelor au un sistem de autoblocare a ecranului după un anume timp pe care îl poţi seta chiar tu. 

Cu toate acestea, pe anumite forumuri oamenii spun că în cazul în care abonamentul depăşeşte o anumită sumă de bani, încetarea burscă a apelului nu mai funcţionează. 

Cum îţi poţi bloca ecranul telefonului

Pentru iOS, trebuie să intrii în meniu la Settings – Display&Brightness. Selectează apoi,, opțiunea Auto Lock și alege intervalul pe care îl dorești.

Pentru Android, intră în meniu la Settings – Display, selectează opțiunea Sleep (sau Screen Timeout la unele telefoane) și ulterior alege cel mai scurt interval care simţi că este cel mai bun pentru tine.

Apelurile de tip spam

Apelurile de tip spam sunt la ordinea zilei, după ce acestea au pătruns în e-mail, acum îşi fac apariţia tot mai des şi pe telefoane. Acestea sunt periculoase pentru că sunt simple înşelătorii menite să îţi pierzi banii sua să oferi informaţii personale, aşa că e nevoie să fii atent la ele. Astfel, una dintre cele mai bune metode este să blocaţi numărul respectiv. O variantă simplă în aceste sens este că salvaţi contactul şi ulterior intrând în meniul Contacte să îl blocaţi. 

O altă soluţie foarte bună este să încerci aplicaţii create special pentru evitarea spam-ului. Cei trei mari furnizori de servicii wireless oferă versiuni gratuite ale tehnologiei de blocare a spam-ului. Cea de la AT&T se numește ActiveArmor, T-Mobile are aplicația ScamShield, iar Verizon are Call Filter. Aceste tipuri de aplicații se bazează pe liste din ce în ce mai mari de apelanți spam cunoscuți. Practic, atunci când este descoperită o nouă escrocherie, apelurile telefonice aferente care pot fi agasante, vor fi blocate în mod automat, conform Capital.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe