Doar geniile pot rezolva provocarea în doar 10 de secunde! Trebuie să mutăm un băț de chibrit pentru ca egalitatea să fie corectă

8 octombrie 2024 10:49   Fapt divers

La prima vedere poate părea o provocare destul de simplă, pe care am putea să o rezolvăm în numai câteva clipe. Însă, odată ce vom privi lucurile mai atent, vom vedea faptul că acest test este, de fapt, mult mai dificil decât am avut impresia inițial.

Chiar și cei dintre noi care nu am fost niciodată foarte buni la matematică ne putem gândi că nu are cum să fie prea dificil să rezolvăm o banală înmulțire. Însă, acest test este mult mai greu decât pare la prima vedere! Practic, tot ce trebuie să facem este să mutăm un singur băț de chibrit, pentru ca ecuația să aibă sens!

Însă, trebuie să știm și faptul că timpul nostru este limitat! Testul trebuie rezolvat în numai 30 de secunde, iar numai persoanele cu un IQ ridicat reușesc să găsească răspunsul corect atât de repede.

După cum putem vedea, în față avem o înmulțire destul de banală, „3x8=21”. Acest calcul este, evident, greșit. Iar un singur băț de chibrit poate schimba acest lucru.

Puțini oameni rezolvă problema în numai 30 de secunde

Astfel de teste sunt gândite în așa fel încăt să pară mereu ușoare la prima vedere, însă odată ce încercăm să le și rezolvăm ne vom da seama că ele sunt, de fapt, mult mai grele decât am anticipat.

Astfel de teste sunt tot mai populare de-a lungul Internetului, iar poate că și noi știm persoane care profită de pauzele pe care le au de-a lungul zilei pentru a rezolva astfel de teste matematice. Ele nu doar că ne pot testa inteligența, dar ne ajută mintea să rămână ageră, indiferent de situație.

Care este rezolvarea problemei

Dacă încă nu am reușit să rezolvăm această problemă, răspunsul se află puțin mai sus! Practic, tot ce trebuie să facem este să mutăm un băț de chibrit din cifra „8”, pe care îl vom muta la „1”. Astfel, 8-ul se transformă în 9, în timp ce 1 devine acum cifra 7.

Iar, în final, vom observa că avem o nouă ecuație, „3x9=27”. Iar, de această dată, avem în față un calcul corect.

Mai multe