El e Garfield în viața reală! Motanul Firimituri este atât de gras, încât nu mai poate să meargă

11 septembrie 2024 12:49   Fapt divers
Ultima actualizare:

Motanul Kroshik, în traducere Firimituri, a fost salvat din subsolul unui spital din orașul Perm, aflat în apropierea Munților Urali, în Rusia. El a ajuns la un adăpost de animale, unde angajații și medicii veterinari au fost șocați să constate cât de grasă este felina. Firimituri a fost comparat, pe bună dreptate, cu simpaticul personaj animat Garfield.

Motanul Firimituri s-a îngrășat cu biscuți 

Nu știm dacă și lui îi place lasagna, însă este clar că e un mâncăcios. Chiar dacă este adorabil, motanul se află în pericol din cauza greutății sale. Astfel, felina portocalie a fost pusă la regim, din cauză că nu mai poate merge. Are 17 kg și se pare că a ajuns așa pentru că a mâncat biscuiți, carne și supe, conform publicației americane New York Post. Personalul spitalului l-a hrănit mai mult decât a trebuit, iar acum motanul are de suferit.

Povestea lui Kroshik este un caz extrem de rar. A fost iubit mult, dar hrănit în exces!”, a explicat un purtător de cuvânt al adăpostului Matroskin din Prem. Veterinarii nu i-au putut face controale medicale amănunțite, respectiv o ecografie, din cauza greutății sale.

Motanul corpolent a fost pus la o dietă serioasă, în speranța de a-l readuce la greutatea lui ideală. Majoritatea pisicilor domestice ar trebui să cântărească aproximativ 4,5 kg, conform WebMD - deși acest lucru poate varia în funcție de rasă.

S-a apucat de exerciții fizice

Deci, Kroshik are de eliminat aproximativ 70% din greutatea sa actuală. Motanul robust va trebui să se antreneze pe o bandă de alergare - odată ce va fi capabil să meargă, desigur. Momentan, el este ajutat să se miște într-o cadă plină cu apă, acolo unde Firimituri face exerciții zilnice. Din imaginile publicate de adăpostul pentru animale reiese că motanul nu este foarte încântat că a fost pus la regim.

Mai multe