Era ciorba preferată a lui Nicolae Ceaușescu! Felul de mâncare care nu lipsea niciodată de la masa acestuia

29 septembrie 2024 17:03   Fapt divers

Poate că mulți dintre noi, indiferent dacă am prins chiar noi acele vremuri, sau doar am citit despre ele acum, ne-am întrebat ce feluri de mâncare prefera o persoană precum Nicolae Ceaușescu. Ei bine, atunci când vine vorba despre ciorbe, se pare că liderului comunist îi plăceau cele tradiționale, din zona Olteniei!

Atunci când vine vorba despre personalități istorice recente, precum Nicolae Ceaușescu, poate că mulți dintre noi suntem curioși să știm cum arăta o zi obișnuită din viața lor, dincolo de discursuri politice, ori apariții publice planificate atent de către autorități.

Iar atunci când vine vorba despre viața personală a unei astfel de personalități, gusturile culinare sunt un subiect important și fascinant. Iar Nicolae Ceaușescu, se pare, era un mare fan al ciorbelor tradiționale din zona Olteniei, cum ar fi cea de ștevie, de urzici, ori de spanac.

Care erau ciorbele favorite ale lui Nicolae Ceaușescu

Suzana Andreiaș, menajera care a lucrat pentru Nicolae și Elena Ceaușescu, până în decembrie 1989, a vorbit despre acest aspect din viața fostului lider comunist.

Se pare că, datorită faptului că și-a petrecut copilăria la țară, Ceaușescu era obișnuit cu mâncăruri pe bază de verdețuri, iar ciorba nu lipsea niciodată de la prânzul și cina acestuia. Ciorbele de sezon, precum cea de ștevie, sau de urzici, erau printre favoritele acestuia.

Ciorba nu lipsea niciodată de la prânzul lui Ceaușescu

Iar în ce privește viața privată a fostului lider comunist, Nicolae Ceaușescu nu și-a uitat părinții, odată ce a ajuns la conducerea României.

El a locuit în Palatul Primăverii încă din 1967, anul în care a și ajuns la conducerea țării. Iar cum reședința era una spațioasă, ce oferea condiții de lux celor care locuiau în ea, Nicolae Ceaușescu a decis ca în unul dintre corpurile clădirii să îi cazeze pe părinții săi.

Însă, deși locuiau atât de aproape unul față de celălalt, părinții lui Ceaușescu nu ajungeau în zona clădirii unde locuia acesta decât de câteva ori pe an. Familia Ceaușescu a locuit în reședința din cartierul Primăverii până la Revoluția din 1989.

Mai multe