Erou la doar patru ani! Și-a salvat mama, după ce a sunat singur la serviciul de ambulanță

7 septembrie 2022 13:58   Fapt divers

Micuțul erou a sunat la numărul național de urgență – 000 – pe data de 27 august. El le-a spus operatorilor: „Mama a căzut”, după ce femeia leșinase în casă. Le-a mai spus că are patru ani și că are un câine „care latră mereu la oameni”. Întâmplarea face că mama lui l-a învățat să sune la serviciul de ambulanță cu doar o zi înainte.

Foto: Facebook/ AMBULANCE TASMANIA

Gestul băiețelului a contat enorm în salvarea mamei sale

„Când am ajuns la adresă,  băiețelul era la fereastră și ne făcea cu mâna”, a spus paramedicul Mark Small, citat de BBC. Odată intrați în casa din Launceston, Tasmania, medicii au fost ajutați de Monty ca să își dea seama că mama sa, Wendy, a suferit o criză și a leșinat. Gândirea lui rapidă a făcut o diferență uriașă, au precizat paramedicii australieni. „Mai ales atunci când te lovești la cap după o căzătură sau dacă ai o criză prelungită, poate fi o situație foarte gravă”.

Citește și: Jandarmul-erou! A salvat o famlie dintr-un incendiu, deşi era în timpul liber

Wendy Cocker, o asistentă medicală, le-a spus reporterilor că Monty știe că a făcut un lucru bun, dar că nu se consideră un supererou, deși a jucat un rol foarte important în salvarea vieții mamei sale. Băiețelul le-a spus prietenilor de la grădiniță că totul a fost  foarte „ușor”. Când a ajuns acasă, bunica lui l-a întrebat: „Unde este supereroul meu?”, dar el i-a răspuns modest: „Nu sunt un supererou. Sunt doar un erou.”.

Iată și: Povestea lui Patron, căţelul erou din armata ucraineană, care depistează mii de bombe

I-a uimit chiar și pe paramedici

Vezi și: Funeralii demne de erou de război pentru un șobolan

Cu o zi înainte de acest incident, Wendy  îi explicase lui Monty cum să cheme o ambulanță de la un telefon mobil blocat și deblocat. Însă, ea nu se aștepta că fiul ei va trebui să folosească aceste cunoștințe atât de curând. Femeia a spus că își amintește că nu se simțea bine în ziua în care a leșinat. Soțul ei nu se afla acasă în acel moment, așa că gestul lui Monty a contat enorm.

Iată și: Chirurgul erou! A făcut 37.000 de operații gratis

M-am simțit rău și am încercat să îl sun pe soțul meu, dar am leșinat în timp ce făceam asta. De atunci, mi s-a tăiat filmul și nu mai știu ce s-a întâmplat”, a povestit femeia. Paramedicii s-au întors marți la casa din Launceston, pentru a-i acorda lui Monty un certificat de apreciere.

Te-ar putea interesa și: Micul erou şi-a anunţat vecinii că vine viitura

„Sunt atât de mândru de el. Cu siguranță a salvat ziua! Sunt paramedic de 13 ani și am avut copii mai mari care au sunat la salvare, dar niciodată un copil de doar patru ani”, a mai spus paramedicul Mark Small.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe