Gestul enervant pe care îl fac tot mai multe persoane: „Voi ați observat că românul se urcă pe tine?”

29 septembrie 2024 11:41   Fapt divers

Un român nu înțelege de ce unii oameni au un obicei prost pe care tot mai multe persoane îl fac. Acesta și-a spus nemulțumirea în mediul online. Bărbatul a explicat că de fiecare dată când ajunge la un anumit fast food și se așează pe o bancă să mănânce liniștit, de fiecare dată este deranjat de cei care nu știu ce este acela spațiu personal.

Se pare că tot mai mulți români nu știu să păstreze distanța atunci când este cazul. Un bărbat a publicat un mesaj pe platforma Reddit prin care și-a spus nemulțumirea. De obicei, când ajunge la o anumită shaormerie și se așează pe bancă pentru a mânca, este deranjat de alte persoane care „aproape se urcă pe tine”.

„Ocazional, ies la o shaorma și o mănânc pe o bancă afară lângă shaormerie. Strada pe care e banca e cât un bulevard și are lățimea trotuarului de așa natură.

Și, totodată, observ același tipar de fiecare dată. Când stau pe bancă, trec oameni pe lângă banca pe care stau și, deși bulevardul e gol și trotuarul la fel, sunt anumiți oameni care aproape se urcă pe mine. Trec atât de aproape, încât dacă ar avea un mini spasm muscular s-ar trezi cu un deget în shaorma mea, testându-i temperatura. Ceea ce este incomod, mai ales când mănânci, îmi vine să îi întreb dacă vor o gură din shaorma (uneori și dacă vor o gură de altceva).

„Cât de neevoluați suntem la anumite aspecte”

De ce sunt atât de mulți oameni atât de adormiți și/sau nesimțiți? Observ că nu avem idee de spațiu personal, chestiile astea care țin de socializare și de bun gust sunt fie neștiute, fie cumva în anumite cazuri special încălcate pentru o dorință din asta de a demonstra ce șmecheri suntem.

Am văzut că soluția mea la asta este să îmi intind picioarele în față cât stau pe bancă cât să îmi iau eu în avans spațiul. Dar tot mă minunez, plus enervez cât de neevoluați suntem la anumite aspecte ale vieții care din punctul meu de vedere sunt super simple și pentru unii chiar la nivel de automatism.

Dacă nu te regăsești aici și înțelegi cum e cu spațiul personal și că dacă e spațiu căcălău, nu e nevoie să te iei în brațe cu alți oameni pe care nu îi cunoști, atunci bravo. Hai să nu mai fim sărmani ca nație, măcar cu chestiile astea mici”, este postarea românului pe Reddit. 

Mai multe