În ce oraș se află „Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos. Mulți îl vizitează fără să știe ce secret ascunde

11 decembrie 2023 20:50   Fapt divers
Ultima actualizare:

În urmă cu patru ani, după ce un incendiu uriaș a mistuit locul în care se afla, a existat o mare îngrijorare cu privire la „Coroana de spini” a lui Iisus Hristos. Din fericire, artefactul a fost salvat și se află într-un oraș foarte vizitat de români, dar care nu știu despre existența acestui obiect sfânt. Unde se află „Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos?

În urmă cu patru ani, în aprilie 2019, a avut loc un incendiu uriaș la catedrala Notre-Dame din Paris, iar primul obiect pe care pompierii au fost rugați să-l salveze a fost „Coroana de spini” a lui Iisus Hristos. Fără să știe unde era ascunsă mai exact, deoarece de pe harta primită lipsea prețiosul artefact, în asa fel încât să nu existe niciun document care să divulge locul secret, au intrat în clădirea în care se afla obiectul.

În cele din urmă, un pompier a reușit să localizeze seiful în care se afla Coroana de spini și să o scoată la timp din clădirea distrusă. Inițial, acesta scosese o replică a obiectului, aflată într-o casetă de sticlă, crezând că este originalul.

Unde se află „Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos

În prezent, Coroana de spini este bine păstrată în trezoreria Catedralei Notre-Dame din Paris. În mod surprinzător, această relicvă supremă a Răstignirii a trecut prin lucruri mai rele. De exemplu, a scăpat de pasiunea naziștilor pentru suveniruri ale Patimilor în timpul ocupării Parisului, dar a fost aproape de distrugere în timpul Revoluției Franceze din 1789.

După Revoluția Franceză a fost depozitată la Notre-Dame. La scurt timp după sosirea sa în Franța, Coroana de spini a fost depusă într-o biserică, Sainte-Chapelle (Sfânta Capelă), construită în principal pentru uzul regelui, în cadrul palatului său regal. Totodată, era și depozit pentru colecția de relicve sacre a suveranului.

Pentru Coroana de Spini a fost concepută o vitrină în cadrul bisericii, care a costat 13.134 de monede de aur. Pentru a nu părea o achiziție lumească, regele a aranjat să achite în schimb datoriile proprietarului anterior. În loc să ascundă obiectul sfânt, noul proprietar regal și-a proclamat achiziția peste tot. De-a lungul timpului, spinii Coroanei au fost îndepărtați de către diverși regi francezi și au fost împrăștiați peste tot în lume. Din 1790, nu a mai dispărut nicio parte din Coroană, relatează aleteia.org.

Unele locații sunt catedralele din Köln, Praga și Sevilla, precum și un internat din nordul Angliei ((Stonyhurst College) și British Museum. Aceștia au ajuns chiar și în Biserica St. Michaels din Pittsburgh, Pennsylvania, SUA.

Mai multe