Ce pietre prețioase conține coroana Reginei Elisabeta a II-a

Ultima actualizare:

„Coroana imperială de stat” sau coroana imperială, care a fost aşezată pe o pernă violet  deasupra sicriului Reginei Elisabeta a II-a, în timpul procesiunii spre Westminster, este decorată cu diamante şi numeroase pietre preţioase. Pe lângă aspectul său, aceasta are o semnificație puternică.

Coroana imperială, expusă pe sicriul reginei Elisabeta a II-a Foto EPA EFE
Coroana imperială, expusă pe sicriul reginei Elisabeta a II-a Foto EPA EFE

Coroana Reginei Elisabeta a II-a este ornată cu 2.868 de diamante şi cu numeroase pietre preţioase, printre care 17 safire, 11 smaralde şi 269 de perle.

Citește și: Charlene de Monaco, eleganță sobră la omagierea reginei Elisabeta a II-a. Cât a costat ținuta prințesei

Aceasta a fost confecţionată în 1937 de bijutierul coroanei Garrad & Co pentru regele George al VI-lea și reia modelul celei purtate de regina Victoria, care avea baza căptuşită în blană de hermină.

Cel mai valoros diamant de pe coroană este cel de 317 carate, Cullinan II, cunoscut şi sub numele de „ a doua Stea a Africii''.

Coroana este înconjurată de două arcuri încrustate cu diamante şi perle, a căror bază este decorată în partea anterioară cu „Rubinul Prinţului Negru”. În vârful coroanei se găsesc  patru perle în formă de pere în învelişuri de diamante roz, cunoscute sub numele de ,,cerceii Reginei Elisabeta''.

Deasupra se află o sferă cu briliante, în vârful căreia este o cruce decorată în centru cu „Safir al Sfântului Eduard”, care ar fi aparţinut lui Eduard Confesorul, ajuns pe tronul Angliei în 1042. 

Coroana a fost păstrată în Turnul Londrei, însă în ultimii ani Regina Elisabeta a II-a nu a mai purtat-o din cauza greutăţii.

Semnificația coroanei

Coroana cu pietre prețioase este un simbol al monarhiei și al puterii divine a suveranului.  Aceasta este purtată de rege după ieşirea din Westminster Abbey, imediat după încoronare. În timpul ceremoniei din interiorul abaţiei, arhiepiscopul de Canterbury pune pe capul suveranului coroana Sfântului Eduard, care este de două ori mai grea, cântărind două kilograme.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net