Mersul trenurilor către Brașov în 2022. Informații despre cursele către munte

28 noiembrie 2022 13:46   Fapt divers

Vrei să știi care este mersul trenurilor în 2022? În această perioadă, în special după deschiderea târgurilor de Crăciun, sunt o mulțime de călători care își doresc să ajungă în orașul de sub Tâmpa. Desigur, programul trenurilor poate suferi modificări în zilele de sărbătoare, în weekend sau în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ai la dispoziție numeroase curse feroviare, în special dinspre Gara de Nord din București. În plus, poți alege atât curse CFR, cât și pe cele ale companiilor private, care au prețurile biletelor mai mici decât cele ale companiei de stat.

Citește și: Anca Serea, vacanță în Franța cu peripeții! Ce au pățit ea și copiii în tren

Care este mersul trenurilor către Brașov în 2022? În cât timp ajungi la munte din București

Mersul trenurilor către Brașov include curse regulate în ultimele zile ale anului 2022. În general, într-o zi obișnuită din timpul săptămânii, durata călătoriei de la București Nord până la Brașov variază între 2 h 9 min, cu oprire intermediară doar la Predeal și o durată de 4 h și 7 min, cu opriri în stațiile: Pajura Hm, Depoul Buc. Triaj h, Chitila, Buftea, Dârza hc, Periș, Scroviștea hc, Crivina, Prahova, Brazi, PM Ram. Ploiești Triaj, Ploiești Vest, Buda, Florești Prahova, Bobolia h, Câmpina, Breaza hc, Nistorești hc, Breaza Nord, Comarnic, Posada hc, Valea Largă Hm, Sinaia Sud hc, Sinaia, Poiana Țapului hc, Bușteni, Azuga, Predeal, Timișu de Sus Hm, Timișu de Jos hc, Dârste, Brașov.

Călătorii care își doresc să ajungă din Gara de Nord, București până la Brașov, au la dispoziție atât trenuri CFR, cât și ale unor companii private, precum: Astra Trans Carpatica, Transferoviar Călători, Regio Călători și Softrans. Poți verifica aici programul exact al trenurilor.

Vezi și: Un băiat de 15 ani din Neamţ s-a electrocutat după ce a urcat pe un tren pentru a face selfie

Cât costă o călătorie dus-întors din București către Brașov cu CFR Călători

Pentru călătoriile cu trenul CFR, un bilet pentru adult la clasa a 2-a costă 59 de lei, iar pentru clasa 1, tot un bilet pentru un adult, costă 85 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Pentru un adult cu card TrenPlus, un bilet la clasa a 2-a costă 45,5 lei, în timp ce un bilet la clasa 1 costă 65 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Pentru un copil, un bilet la clasa a 2-a costă 32 lei, în timp ce un bilet la clasa 1 costă 45 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Pentru un elev, un bilet la clasa a 2-a costă 0 lei, în timp ce un bilet la clasa 1 costă 31 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Uite și: În sfârşit, vom avea bilet unic metrou-tren-STB! Cât va fi valabil și cât va costa

Pentru un pensionar, un bilet la clasa a 2-a costă 32 lei, în timp ce un bilet la clasa 1 costă 58 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Pentru un student, un bilet la clasa a 2-a costă 29,5 lei, în timp ce un bilet la clasa 1 costă 58 de lei, ambele cu loc pe scaun.

Călătorii care vor să economisească bani, pot alege trenurile private, unde pot plăti chiar și cu până la 50% mai puțin decât pentru biletele CFR. Însă, în acest caz, poți cumpăra bilet cu loc doar online, accesând site-ul companiei respective. Pe site-ul Mersul Trenurilor poți verifica atât programul trenurilor București-Brașov, cât și Brașov-București. De asemenea, de aici poți accesa și site-urile CFR, dar și ale companiilor private de transport, de unde poți cumpăra online bilete cu loc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe