Cum a ajuns Nelu Bălan milionar în SUA? Povestea din spatele succesului său

25 mai 2023 9:24   Fapt divers
Ultima actualizare:

Nelu Bălan, unul dintre cei mai cunoscuți și bogați români din SUA, cel care a fondat unul dintre cele mai renumite restaurante de lux din New York, a murit la vârsta de 64 de ani. Anunțul morții lui Nelu Bălan a fost făcut pe pagina de Facebook de către fostul manechin Nelly Năstase. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în SUA.

Milionarul român Nelu Bălan a murit

Regele pastelor, Nelu Bălan, de la faimosul restaurant Madison Avenue, a murit la vârsta de 64 de ani, marți după-amiază, la spitalul New York-Presbyterian, a confirmat fiica sa, Lucy, pentru Page Six. „Am fost alături de el”, a spus Lucy, fiica milionarului român.

Fiica acestuia a mai povestit faptul că, tatăl său a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier, iar acum era în spital de aproape o lună pentru a se recupera după un accident de schi.

Ce a făcut milionarul în ultimii ani de viață

În ultimii ani, Bălan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii, inclusiv locuind la Roma timp de un an alături de iubita lui, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea a fost o mare parte din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă și el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a spus Lucy.

Fiica lui Balan a confirmat că unul dintre obiectivele sale a fost să recupereze restaurantul din Upper East Side care l-a făcut celebru cu preparate din paste la prețuri fantastice și care avea o clientelă celebră ce-l include pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker. În plus, Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit a doua aniversare de nuntă la restaurant în 2010.

Cum a pierdut restaurantul

În 2015, Bălan a fost forțat să se despartă de restaurant după 25 de ani din cauza separării de partenerul de afaceri Thomas Makkos.

Makkos, care a preluat restaurantul, a spus că el și Balan „au păstrat legătura” în ciuda „divorțului" lor. „Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. A ridicat Madison Avenue. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, a declarat acesta.

Cum a ajuns Bălan Milionar în SUA

Makkos l-a descris pe Bălan drept un „magician al serviciului” care le-ar putea oferi clienților lor de top „cele mai bune servicii, cele mai bune mese și să-i facă să cheltuiască zeci de mii de dolariEl a știut să creeze un mare buzz. N-am mai văzut asta până acum în viața mea”, a spus el.

Lucy vrea să mențină în viață magia tatălui ei, încercând să recupereze restaurantul Madison Avenue. E a declarat: „Voi continua moștenirea lui. Voi prelua restaurantul și voi face să se întâmple din nou. Am fost fanul lui numărul unu.

Lucy, plină de lacrimi, a povestit că ultimele cuvinte ale tatălui său către ea au fost: <Te iubesc Lucy. Tu ești șeful. Nu uita niciodată de unde vii>. „A spus asta toată viața, mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei”.

În 2009, Joan Jedell l-a intervievat pe Bălan pentru revista Hampton Sheet și l-a întrebat: „Când ajungi la porțile perlate, ce vrei să-ți spună Dumnezeu?” Bălan a răspuns: „Nello, mi casa es tu casa”.

Mai multe