Motivul pentru care bucătarii adevărați adaugă o linguriță de zahăr în sosul de roșii. Trucul e genial, iar gustul minunat
Există numeroase trucuri foarte utile în bucătărie, unele dintre ele pot scurta timpul de lucru, altele te pot ajuta să dregi o maioneză tăiată. Există și trucuri cu ajutorul cărora vei reuși să dai un gust desăvârșit preparatelor.
De ce se adaugă o linguriță de zahăr în sosurile cu roșii
De exemplu, chefii îți recomandă ca atunci când pregătești sosuri cu roșii, precum un sos de spaghete sau o supă de roșii, dacă vei adăuga o cantitate mică de zahăr, o linguriți, poate compensa aciditatea și va aduce o aromă mai echilibrată bucatelor tale tale.
Ce faci dacă s-a tăiat maioneza
În cazul în care ți s-a tăiat maioneza, nu dispera. Poți să o repari. Ca să reușești acest lucru, trebuie să fierbi încă un ou și să faci o nouă maioneză. Când aceasta începe să se întărească, nu mai adăuga ulei cum ai face în mod normal. Însă, pune treptat câte puțin din maioneza tăiată. De asemenea, dacă ți se taie maioneza mai poți face și altceva. Pune câțiva stropi de apă rece și amestecă până când aceasta își reface textura.
Ce să faci ca să nu ți se mai împrăștie în oală perișoarele
Bucătarii te sfătuiesc în cazul în care vrei ca perișoarele să se lege și să nu se mai împrăștie, să adaugi o lingură de orez în compoziția lor. Atât de simplu este să faci perișoare perfecte!
Cozonac de aluat pufos
Avem un truc bun și în cazul în care ai de gând să faci cozonaci și îți dorești un aluat pufos. Și nu este complicat deloc. Aluatul de cozonac iese mai pufos dacă pui în compoziție o lingură de oțet.
Salată de vinete delicioasă cu un ingredient secret
Tu știai că dacă adaugi în salata de vinete 1-2 dovlecei fierți și pasați aceasta devine mai fină și mai ușoară? În plus, ea va fi mult mai gustoasă. Încearcă și această variantă, dacă nu ai făcut-o până acum, pentru a te convinge că salata de vinete așa trebuie gătită mereu.