Motivul pentru care trebuie să pui apa în care ai fiert ouăle la rădăcina plantelor. Este un adevărat elixir pentru florile tale

30 iunie 2023 7:21   Fapt divers
Ultima actualizare:

Nu arunca niciodată apa după ce ai fiert ouăle. Aceasta cel mai bun elixir pentru flori și legume. Puțini sunt însă cei care știu acest lucru, de cele mai multe ori această apă fiind aruncată.

De ce să nu arunci apa în care au fiert ouăle

Pune apa în care ai fiert ouăle la rădăcina plantelor. Apa în care au fiert ouăle conține calciu organic care ajută la întărirea rădăcinilor plantei. Totodată, în timp ce apa fierbe, coaja de ou eliberează săruri minerale, atât de necesare solului. În plus, este o sursă bogată de fier, zinc, cupru, mangan, flor, fosfor și crom. 

Cum se utilizează apa în care au fiert ouăle

Specialiștii în grădinărit recomandă să uzi plantele cu acest tip de apă cel puțin o dată pe lună. Însă, înainte de a face acest lucru, lasă apa în care au fiert ouăle să se răcească la temperatura camerei. Atenție! Nu este indicat să o păstrezi însă mai mult de o zi, după ce ai fiert ouăle în ea. 

Ce flori poți să uzi cu acest tip de apă

Perfectă pentru că are aminoacizi și minerale care ajută la dezvoltarea și înflorirea plantelor cu acest tip de apă poți uda orice floare. Acestea vor fi mai sănătoase și mai viguroase. 

Și cojile de ou sunt benefice pentru plante

Și cojile de ouă prezintă o serie de beneficii pentru plante, legume sau flori. Conținutul cojilor de ouă le face să fie recomandate pentru fertilizarea naturală a culturilor de grădină acolo unde nu sunt deficiențe mari de minerale, ci este nevoie doar de un aport suplimentar mic de nutrienți. Cojile de ouă au un conținut bogat de carbonat de calciu ușor digerabil (92-95%) și microelemente importante pentru dezvoltarea plantelor: potasiu, siliciu, magneziu, fosfor etc.

Ce legume și flori se pot fertiliza cu coji de ouă

Este bine cunoscut faptul că, cojile de ouă au fost folosite de mult timp ca îngrășământ. Și se pare că, toate plantele răspund bine la fertilizarea cu astfel de îngrășământ: ceapă, morcovi, cireșe, coacăze, salată verde, solanacee, flori.

Mai multe