Obișnuiești să consumi cafea? Viciile care afectează foarte mult somnul

1 august 2022 5:30   Fapt divers

Două vicii pe care un număr foarte mare de români le au pot, de fapt, să afecteze foarte mult calitatea somnului, iar persoanele ce suferă de insomnie sunt printre cele mai afectate. 

Potrivit unui studiu citat de către Press Association a prezentat că nicotina și alcoolul pot perturba foarte mult calitatea somnului, iar o țigară ce este fumată înainte de somn poate să-i priveze de 42 de minute de somn pe cei ce suferă de insomnii.

Citește și: Cât de periculoasă e cafeaua pe caniculă

Cât de periculoasă e cafeaua?

La polul opus, în ciuda credinței populare, cercetătorii de la Florida Atlantic University și Harvard Medical School au descoperit că, de fapt, cafeaua consumată cu patru ore înainte de somn nu afectează calitatea acestuia.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 785 de voluntari, iar acesta a avut în vedere monitorizarea consumului a trei substanțe periculoase - cofeina, alcoolul și nicotina. 

Astfel, studiul începe direct cu câteva date care dau peste cap credința populară. Aproximativ 40% din subiecți au fost nevoiți să consume cofeină cu cel puțin o seară în timpul studiului desfășurat. 

Vezi și: Nu mai arunca zațul de cafea! Cum îl poți folosi la curățenie, sau în rutina de beauty?

În timp ce nicotina și alcoolul se află printre drogurile ce au efect negativ asupra calității somnului, cofeina nu a avut un astfel de efect asupra lui. 

Doctor Christine Spadola, din cadrul Florida Atlantic University, a notat în jurnalul medical Sleep că foarte puține studii au urmărit calitatea somnului, dacă alcoolul, nicotina sau cafeina, trei substanțe foarte des utilizate, sunt folosite înaintea somnului. 

În urma studiului și datelor colectate, se pare că nicotina este substanța care a reușit să influențeze cel mai mult calitatea somnului și este, de departe, substanța care provoacă o perioadă foarte mare de privatizare de somn.

De altfel, se pare că consumul acestor substanțe cu 4 ore înainte de somn au avut ca efect o „continuitate precară a somnului în comparație cu neutilizarea lor seara”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe